• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

OPĆINSKI PRORAČUN OPĆINE LIPOVLJANI NAKON IZMJENA IZNOSI VIŠE OD 15,6 MILIJUNA KUNA

Vijećnici Općinskog vijeća općine Lipovljani održali su u petak, 5. listopada 11. sjednicu vijeća u ovom sazivu. Sjednica je održana u znaku drugih izmjena i dopuna općinskog Proračuna, te programa koji se iz Proračuna financiraju. Sjednicu je vodio Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani, a na sjednici je bilo nazočno 10 vijećnika.

                Sjednica je započela vijećničkim pitanjima o uvijek aktualnoj komunalnoj problematici s cestama, odvodnjom, održavanja groblja, pa čak i o komunalnom redaru. Na sva pitanja odgovarao je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

                O drugom rebalansu općinskog Proračuna, vijećnike je na sjednici opširno informirao Nikola Horvat, načelnik općine pojasnivši gotovo svaku promjenu u Proračunu. Uz to pojašnjenje, vijećnici su dobili i pismeno objašnjenje svih promjena, a uz niz pitanja, drugi ovogodišnji rebalans općinskog Proračuna općine Lipovljani usvojen je s 8 glasova za i 2 suzdržana glasa.

                U ovom rebalansu Proračun općine Lipovljani povećan je za 2,2% pa sada iznosi više od 15 milijuna i 600 tisuća kuna, što je, za sada, najveći iznos općinskog Proračuna tijekom postojanja općine Lipovljani.

                Na kraju sjednice vijećnici su odobrili novi prijedlog odluke o socijalnoj skrbi, donijeli odluku da će obitelji Hrmo, s petero djece, iz Lipovljana čiji je otac Ivica teško bolestan, financijski pomoći s 15 tisuća kuna i na raspravu primili prijedlog cjenika usluga odvoza komunalnog otpada za koji se predlaže povećanje od 52% zbog raznih promjena na području komunalne djelatnosti.

Damir SMETKO  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content