• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODRŽANE SJEDNICE NO KOMUNALNIH PODUZEĆA NA TEMU ANALIZE POSLOVANJA TEKUĆE I PLANOVA ZA IDUĆU GODINU

Pola mjeseca prije završetka kalendarske i poslovne godine, stanje u komunalnom poduzeću ‘Lipkom servisi’ i  ‘poduzeću za distribuciju vode i odvodnje ‘LIP-KOM’-u iz Lipovljana je dobro, većina planskih poslova i financijskih prihoda već je ostvareno, pa se planira poslovanje u idućoj, 2017. godini. O ovogodišnjem poslovanju i potpunim financijskim prihodima ne može se još u potpunosti govoriti, jer godina nije završila, no nastavlja se trend praćenja izvršenih radova i financijskih prihoda i rashoda na mjesečnoj razini, a s trenutnim stanjem upoznati su članovi Nadzornih odbora ova dva lipovljanska komunalna poduzeća.

                Sjednice Nadzornih odbora ‘Lipkom servisa’ i ‘Lip-kom’-a održane su u petak, 16. prosinca u večernjim satima, a direktor Danijel Lenart izvijestio je članove o stanju u poduzećima i planovima za iduću godinu. Sjednice je vodio Josip Krajči, predsjednik oba Nadzorna odbora, koji je na kraju sjednica izrazio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima.

                U ‘Lipkom servisima’ nastavili su dobro izvršenje plana i povećali financijski prihod u studenom. Takav rezultat daje naslutiti pozitivno poslovanje ‘Lipkom servisa’ za 2016. godinu, a na istim planskim veličinama gradi se i plan za 2017. godinu, što su članovi Nadzornog odbora odobrili. Nakon toga su prihvatili izmijene sistematizacije radnih mjesta u društvu, a potom su prihvaćene odluke o zaključivanju ugovora o radu, na neodređeno vrijeme s dosadašnjim djelatnicima Martinom Jurić i Jugoslavom Stublija.

                Članovima Nadzornog odbora izložen je i plan poslovanja za iduću, 2017. godinu, koji je rađen prema ostvarenim prihodima tijekom tekuće godine. Na kraju sjednice razgovaralo se i o stalnoj potrebi školovanja i stjecanja specijalnosti djelatnika komunalnog poduzeća.

                Nakon sjednice odbora ‘Lipkom servisa’, održana je i sjednica ‘LIP-KOM’-a. Poduzeće za opskrbu vodom i odvodnjom posluje na granici pozitivnog rezultata, pa je zato još važnije svaki mjesec pratiti ostvarenje prihoda i rashoda. U studenom mjesecu poslovanje je bilo na razini ostalih mjeseci tijekom ove godine, a nastavljeno je i smanjenje obveza prema dobavljačima. Kako je u pripremi održavanje tehničkog pregleda na kolektorima odvodnje, očekuje se sve veći broj priključaka na izgrađenu kanalizaciju u Lipovljanima, pa je time i plan poslovanja za 2017. godinu u očekivanju boljeg i pozitivnog poslovanja.

                Na sjednicama obaju Nadzornih odbora pohvaljeni su zaposlenici za izvršene planirane poslove, a čelništvo tvrtke za ostvarene financijske rezultate. Sve veći je prihod koji komunalno poduzeće u Lipovljanima ostvaruje na tržištu, a takav trend razvoja očekuje se i iduće godine. Ovu godinu i ‘Lipkom servisi’, i ‘Lip-kom’ trebali bi, nedvojbeno, završiti s pozitivnim poslovanjem, zaključeno je na sjednicama Nadzornih odbora ovih poduzeća, posljednjim u ovoj godini.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content