• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održana Svečana sjednica uz Dan općine Lipovljani

Uoči obilježavanja Dana općine Lipovljani i Dana župe sv. Josipa u petak u 16 sati održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Lipovljani na kojoj su predstavljeni realizirani projekti i planovi razvoja te dodijeljena javna priznanja.

Uz vijećnike, goste i uzvanike, prisustvovali su još i Mijo Šepak, predsjednik Skupštine Sisačko-moslavačke županije, Željko Lenart, saborski zastupnik, Marin Piletić, gradonačelnik Grada Novske, saborski zastupnik, ujedno i izaslanik predsjednika Sabora, Ivan Celjak, župan Sisačko-moslavačke županije, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade RH, te Melita Mulić, izaslanica predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

        Nakon što je Mješoviti pjevački zbor ‘Lira’ otpjevao himnu, za  govornicu svečane sjednice prvi je stupio Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Lipovljani. Pozdravio je sve prisutne goste i uzvanike i u obraćanju istakao kako je u općini Lipovljani posljednjih godina napravljeno puno, no kako može se i više, te da je u lokalnoj politici potrebno zajedništvo i potpora svih razina vlasti. Ukratko je istaknuo rad Općinskog vijeća zadnjih godinu dana i donešene odluke čiji cilj je daljnji razvoj Općine. U tom radu pojavljuju se i problemi, najčešće administrativna sporost, pa je zamolio županiju i ministarstva za ubrzanje predmeta, posebice u sektoru razvoja gospodarstva.

        S govornice svečane sjednice o ostvarenim projektima i investicijama, uz prezentaciju prisutnima je govorio Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Predstavio je prihode i rashode općinskog proračuna te razvojne projekte od kapitalnih do manjih komunalnih.

        Osim izgradnje komunalne infrastrukture, općinski načelnik Nikola Horvat, govorio je i o projektima za poboljšanje životnih uvjeta svih stanovnika općine Lipovljani, poput projekta ”Besplatni udžbenici” za sve učenike osnovne škole i projekta ”Zaželi i ostvari”, kroz koji se brine za 90-tak staračkih i samačkih domaćinstava na području općine Lipovljani, potpora za novorođenu djecu i slično.

        Uz najavu novih projekata, načelnik općine Lipovljani, zahvalio se svima koji su do sada pomogli pri realizaciji projekata i svima koji podupiru općinu Lipovljani u njenom razvoju.

        Uz ovogodišnji Dan općine Lipovljani, odlukom Općinskog vijeća Lipovljani, javna priznanja dobilo je 10 zaslužnih osoba. Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća i Nikola Horvat, načelnik općine, uručili su Zahvalnice i Plaketu Općine Lipovljani. Ove godine javnim priznanjem Zahvalnica nagrađeni su: Ivica Maletić kao, Miroslav Skoko, Dino Sudra, Ivan Bolkovac, Goran Pavlović, Darko Zeman, Miroslav Špičak, Aleksandar Miličević i Dijana Vanjek. Plaketu je primio Zlatko Pješ.

        U ime svih dobitnika, zahvalio se Zlatko Pješ, dobitnik Plakete Općine Lipovljani.

        Svečana sjednica nastavljena je pozdravnim govorima uzvanika. Željko Lenart, saborski zastupnik, pohvalio je dugogodišnji rad čelništva Općine Lipovljani, i naglasio kako rad Općine Lipovljani može služiti za primjer i mnogo većim sredinama. 

        Pozdrave predsjednika Hrvatskog Sabora, i čestitke uz Dan općine, s govornice je uputio Marin Piletić, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Sabora na ovoj svečanoj sjednici.

        Pozdrave predsjednika Vlade RH, ali i osobne čestitke, uputio je i Ivan Celjak, župan Sisačko-moslavačke županije, čiji je to bio prvi posjet Lipovljanima od kad je izabran na čelo Sisačko-moslavačke županije. Govorio je o aktivnostima županije, a posebno o problemima nakon potresa Siska te o brigama oko demografske obnove. S obzirom da je Sisačko moslavačka županija nadležna nad školom u Lipovljanima, istakao je i ulaganje u Osnovnu školu u Lipovljanima, energetsku obnovu zgrada i novu kotlovnicu u matičnoj školi. Isto tako naglasio je da ustraje na ravnomjernom razvoju cijele Sisačko-moslvačke županije.

        Čestitke za Dan općine i pozdrave predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, prisutnima na svečanoj sjednici prenijela je Melita Mulić, savjetnica predsjednika Republike i izaslanica predsjednika  na ovoj svečanosti. Pružila je podršku čelništvu općine Lipovljani u radu i brizi za sve stanovnike, te zajedničkom radu i životu s pripadnicima nacionalnih manjina, uz daljnju podršku za kulturne i druge aktivnosti.

Svečanoj atmosferi sjednice pridonijele su i članice Accoquarteta, vrhunske glazbenice koje su na harmonikama odsvirale četiri glazbena komada.

        Na kraju svečane sjednice zapjevali su i najmlađi članovi udruge ukrajinaca ”Karpati” iz Lipovljana, melodijom ‘Dunaju, Dunaju’ iz Zakarpatja. Cijeli tok svečane sjednice odvijao se uz boje ukrajinske zastave, kako bi se još jednom istaklo zajedništvo i solidarnost s ukrajinskim narodom.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content