• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODRŽANA REDOVNA SKUPŠTINA MATICE HRVATSKE OGRANKA LIPOVLJANI

Članovi Ogranka Matice hrvatske u Lipovljanima, u petak, 24. ožujka održali su redovnu godišnju Skupštinu. Izvješće o radu Ogranka Matice hrvatske u Lipovljanima podnijela je Melita Lenička, predsjednica Ogranka, kojoj je prošla godina bila prva godina drugog mandata na čelu lipovljanske Matice.

                Ogranak Matice hrvatske u Lipovljanima, broji 24 člana, a na Skupštini je bilo prisutno 16 članova. No, aktivnosti je bilo gotovo svaki mjesec, a projekcijom fotografije za svaki mjesec, Melita Lenička se izvješćem prisjetila događaja koje su organizirali, ili na kojima su samo sudjelovali, članovi lipovljanskog Ogranka Matice hrvatske.

                U protekloj godini kandidirali su 4 svoja projekta za financiranje. Organizirali su izložbu likovnih radova svojih članova, pjesnički susret u Piljenicama, nastup na Danima vina u Kutini, nastup na Lipovljanskim susretima, nagradili su najčitače Narodne knjižnice u ‘Mjesecu hrvatske knjige’ i pripremili knjigu o Piljenicama za ponovno izdanje…

                U protekloj godini imali su ukupni prihod 16.108 kuna, od čega najviše iz općinskog proračuna općine Lipovljani, ukupno 9.400 kuna. Za svoje projekte utrošili su nešto više od 4 tisuće kuna, pa su na kraju godine imali nešto više od 12 tisuća kuna na računu, koje su prenijeli u ovu godinu. Plan rada i financijskog poslovanja isti im je za ovu godinu, kao i za prošlu, 2016. godinu.

                Prisutni članovi prihvatili su izvješće o radu, o financijskom poslovanju, kao i financijski plan i plan rada za 2017. godinu, jednoglasno i bez rasprave. Na kraju godišnje Skupštine, u ime općine Lipovljani, sve nazočne je pozdravio Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika. Na kraju, svi članovi Matice hrvatske, pozvani su na književnu manifestaciju ‘Rijeka, šuma, nebo ….’ u subotu, 1. travnja u Piljenice.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content