• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održana redovna godišnja Skupština Turističke zajednice općine Lipovljani

         Turistička zajednica općine Lipovljani, prema svojim je mogućnostima sudjelovala u promicanju i stvaranju uvjeta za razvoj turizma na području općine Lipovljani u 2018. godini. Turistička ponuda, tijekom godine, svodi se na značajne manifestacije, koje se održavaju u svim mjestima općine Lipovljani, i na onu najvažniju – ‘Lipovljanske susrete’, no stalna turistička djelatnost je slabo razvijena. U razvoju turizma sigurno će doprinijeti i izgradnja čvora Lipovljani, na auto cesti Bregana-Lipovac, strateškog razvojnog projekta općine Lipovljani u gospodarskom, a onda i u turističkom smislu, stoga se započelo s lobiranjem za postavljanje obavijesti na auto cesti o izlazu Lipovljani, kao najbližoj točki ulaza u Park prirode Lonjsko polje.

         Ovakav sažetak izvješća o radu Turističke zajednice općine Lipovljani, čuli su članovi Turističkog vijeća i članovi Skupštine Turističke zajednice općine Lipovljani, na redovnoj godišnjoj Skupštini Turističke zajednice, održanoj u četvrtak, 25. travnja. Izvješće o radu Turističke zajednice općine Lipovljani u 2018. godini, na godišnjoj  Skupštini, podnio je Nikola Horvat, općinski načelnik, ujedno i predsjednik TZ općine Lipovljani.

         Redovnu godišnju Skupštinu Turističke zajednice općine Lipovljani vodila je Kristina Brebrić, uz članove voditeljstva Mihaela Marilić i Snježane Kopecki. Nakon podnesenog izvješća o radu, Nikola Horvat podnio je i financijsko izvješće o poslovanju Turističke zajednice u 2018.godini.

         Kako je ostvarivanje prihoda osnova za ulaganja u turizam općine Lipovljani, Nikola Horvat, svaki prihod, ali i rashod tijekom godine, dodatno je pojasnio. Ukupni prihodi u 2018. godini bili  su u visini od 112.567 kuna. Većina sredstava ostvarena je od turističke članarine u iznosu od 36.462 kune, te od donacija u iznosu od 35.000 kuna, a višak sredstava iz 2017. godine prenesen je u iznosu od 40.754 kune.

Donacije su namjenski i uložene. S 15.000 kuna, od Hrvatske turističke zajednice sufinancirana je izrada i postavljanje smeđe signalizacije, i s 20.000 kuna, od Turističke zajednice Sisačko moslavačke, troškovi manifestacije ‘Lipovljanski susreti 2018.’

Ukupni rashodi tijekom 2018. godine bili su u visini 64.638 kuna, a najviše se ulagalo u oglašavanje, jambo plakate i letke za turističke manifestacije na području općine Lipovljani, a simbolično je i sufinancirana, tradicijska žetvena svečanost obitelji Ožoga iz Nove Subocke.

         Članovi Skupštine TZ OL prihvatili su, jednoglasno, izvješća, kao i Plan i program rada Turističke zajednice za 2019. godinu. Informirani su i o radu na poboljšanju Strategije razvoja turizma, u suradnji s Parkom prirode Lonjsko polje.

Na prijedlog Turističkog vijeća, u Skupštinu Turističke zajednice  Sisačko moslavačke županije izabrani su Mihael Marilić i Kristijan Šegotić, koji su i do sada bili članovi županijske Turističke zajednice. Svim članovima  zahvaljeno je za dosadašnji rad u Skupštini Turističke zajednice, a nakon provedenih izbora za novi mandat u Skupštini Turističke zajednice općine Lipovljani, bit će održana i nova sjednica.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content