• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održana izvanredna izborna Skupština ŠNK ‘Slavonac’ koja je najavila uspješniji rad kluba

         Hoće li konačno i za neko duže vrijeme, nogometni klub ‘Slavonac’ iz Lipovljana, uzletjeti prema suncu, a napustiti duboke kolotečine neuspjeha u kojima se kotrlja godinama – pita se, zasigurno, svatko tko je bio na izvanrednoj izbornoj Skupštini ŠNK ‘Slavonac’. Ona je održana u subotu, 13. travnja, u Društvenom domu u Lipovljanima, uz prisutnost velikog broja članova i gostiju.

         Svi pokazatelji govore da bi konačno trebalo doći bolje vrijeme za ‘Slavonac’, bolji dani i bolji natjecateljski rezultati, da su tamni oblaci i tužno (ne)vrijeme napustili Linije, na kojima desetljećima igrači ‘Slavonca’ slave pobjede, a tuguju zbog poraza, zajedno sa svojim navijačima, najčešće članovima njihove obitelji. Pokazatelji na izvanrednoj izbornoj Skupštini govore da bi ‘Slavonac’ trebao uskoro na ‘zelene grane’.

Nije pomak na bolje izražen, niti upečatljiv, a osobno ne u vodstvu kluba, koje malo, malo mijenja čelnog čovjeka. Mijenja se (pre)često predsjednik kluba. Ako čelni čovjek ne funkcionira, kako se može očekivati da bilo što u klubu štima? Mijenja ih se zato što oni, iz raznih razloga, daju, kako se to popularno kaže, neopozive ostavke, a klub stalno cupka u mjestu. I ova Skupština je bila izvanredna i izborna jer je dosadašnji predsjednik dao neopozivu ostavku.

         Kad nema predsjednika kluba, koji mora biti zamašnjak i odlučivati, ali i često puta osobno podmetnuti leđa, onda je teško ostalim kotačićima u klubu dobro se vrtjeti i donositi rezultate. Zato je na ovoj izvanrednoj izbornoj Skupštini za predsjednika izabran Igor Hadžinski, koji je svoja leđa podmetao i do sada.

         Igor Hadžinski pripremao je i ovu izvanrednu Skupštinu, odlučio je da će izborna Skupština biti svečana, bez obzira na brojne poteškoće, uljepšao je dvoranu Društvenog doma da su se svi mogli osjećati jako ugodno tijekom Skupštine, pozvao sve članove kluba, pozvao roditelje djece koja igraju u dječjoj akademiji, pokazao da ‘Slavonac’ nije neki slučajni klub, već udruga duge, gotovo 90-to godišnje tradicije i bogate prošlosti, koja ima svoju budućnost.

         To je definitivno najava boljih vremena u ‘Slavoncu’. No, predsjednik, tko to bio, ipak ne može sve sam. Zato su u Izvršni odbor kluba izabrani još Goran Ribar i Danijel Štavalj, za potpredsjednike kluba, Ivica Maletić za tajnika kluba, a Antonija Komljenović, za blagajnika kluba, a za članove Izvršnog odbora izabrani su još Mladen Martinovski, Tomislav Dudaš, Marko Živoder, Mihael Topić, Željko Pogačić, Dalibor Nerlović, Josip Cota i Zoran Velisavljević, sve igrači i navijači kluba u svojim najboljim životnim godinama. U Nadzorni odbor ‘Slavonca’ izabrani su Josip Štavalj, za predsjednika odbora i za članove Većeslav Ribar i Željko Đurij. Takav sastav Izvršnog i Nadzornog odbora, trebao bi, također, biti garancija dobrog rada predsjednika i uprave kluba, koji od ‘Slavonaca’ žele napraviti dobar i uspješan klub.

         Na izvanrednoj izbornoj Skupštini podnesena su izvješća o radu kluba u prošloj godini, o radu trenera i ostvarenim rezultatima ekipa ‘Slavonaca’, od najmlađih ‘prstića’ do veterana ‘Slavonca’, o financijskom poslovanju u kojem je prihod bio124.000 kuna. Na Skupštini su prihvaćeni i plan rada i financijskog poslovanja za ovu godinu, koji su puno ambiciozniji nego dosadašnjih godina, pa je i to jedan od pokazatelja boljih dana u ‘Slavoncu’.

         Podršku radu kluba, na ovoj Skupštini, dao je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji je također zaželio da se klub stabilizira, da krenu bolji rezultati i da ‘Slavonac’ ispuni ono za što je osnovan, a to je bavljenje sportom, posebice nogometom, svih, a posebno mladih sumještana. Prisjetio se Nikola Horvat, načelnik općine, da već niz godina oko ‘Slavonca’ pušu neki novi vjetrovi’, i da, uglavnom, udaraju sa svih strana … No, i u najvećim poteškoćama za klub, uvijek se nađe nekoliko zaljubljenika u klub, koji pomognu da se i kod najvećih bura opstane na nogometnoj sceni i da se plovi dalje. Uz želju da više ne bude izvanrednih Skupština ‘Slavonac’, Nikola Horvat, pozvao je i sve ostale da pomognu u radu Športskog nogometnog kluba ‘Slavonac’ posebno zbog odličnih rezultata ‘Nogometne akademije’ pri Slavoncu, koju vrlo uspješno vodi Robert Mladić, i ostvarenih rezultata tih najmlađih ekipa kluba.

         Hoće li konačno ‘Slavonac’ poletjeti prema suncu znat će se već ovog proljeća.

Damir SMETKO

[ngg src=”galleries” ids=”118″ display=”basic_thumbnail”]
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content