• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održana 7. sjednica Općinskog vijeća Općine Lipovljani

Općinsko vijeće općine Lipovljani održalo je svoju 7. redovnu sjednicu, u ponedjeljak, 31. siječnja u Društvenom domu Lipovljani. Za dnevni red bio je predloženo 9 točaka, uglavnom vezanih uz komunalne djelatnosti na području općine Lipovljani, te sufinanciranje novog zapošljavanja i razvoj sustava civilne zaštite u 2022. godini.

        Sjednicu je vodio Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani, a na sjednici je bilo prisutno 12 od ukupno 13 općinskih vijećnika. Nakon usvajanja dnevnog reda i zapisnika s prošle sjednice Općinskog vijeća, održan je aktualni sat na kom su vijećnici postavljali pitanja općinskom načelniku Nikoli Horvatu.

        Pet općinskih vijećnika: Josip Hudec, Goran Ribar, Nada Toš, Suzana Pješ i Tomislav Budimir uputilo je 7 usmenih i 3 pismena  pitanja. Vijećnike je zanimao više informacija o potpisanom ugovoru s razvojnom agencijom, stanje u udrugama ŠNK Slavonac i DVD-u Lipovljani, o stopama prireza i o glasinama da li je poništen natječaj o raspodjeli državnog poljoprivrednog zemljišta, koji je još uvijek na suglasnosti u Ministarstvu poljoprivrede RH.

        Načelnik općine je upitan da li ima informaciju o gradnji drugog željezničkog kolosijeka i obnovi željezničkog kolodvora, te informacije o ulaganju u poduzetničkim zonama. Ponovo je postavljeno i pitanje o prestanku službe komunalnog redara. Uz ove usmene, postavljena su i 3 pitanja pismenim putem.

        Nakon aktualnog sata, izglasana je odluka o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada, te odluka o dodijeli obavljanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području općine Lipovljani. Skupljanje komunalnog otpada dodijeljena je tvrtki ‘Lipkom servisi d.o.o.”, koje je taj posao radilo i do sada, i koje je u vlasništvu Općine Lipovljani.

        Potom je, još usvojeno  izvješće općinskog načelnika o izvršenju Plana gospodarenja otpadom općine Lipovljani u 2021. godini, čime je zaokružen dio sjednice o komunalnoj djelatnosti na području općine Lipovljani.

        Vijećnici su usvojili i Plan sufinanciranja novog zapošljavanja u 2022. godini na području općine Lipovljani. Također su prihvatili prijedlog analize stanja sustava civilne zaštite u 2021. godini, te plan razvoja civilne zaštite za 2022. godinu u koji je uključen i financijski plan za slijedeće trogodišnje razdoblje.

        Na kraju sjednice donesen je i Plan djelovanja na području prirodnih nepogoda za 2022. godinu.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content