• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održana 3. sjednica Općinskog vijeća Općine Lipovljani

Treća sjednica Općinskog vijeća Općine Lipovljani u novom sazivu, održana je u ponedjeljak, 23. listopada u večernjim satima. Na sjednici je bilo nazočno 9 vijećnika od 13, a nedostajali su Domagoj Budimir, Franjo Vlahović, Ivan Magdić i Mario Ribar.

Sjednicu je predvodio predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Lukšić uz nazočnost  Nikole Horvata, načelnika Općine Lipovljani i njegove zamjenice Ljiljane Tomić.

Uz dopunu dnevnog reda prije početka sjednice, pripremljeno je i uspješno obrađeno 11.točaka dnevnog reda.

Nakon jednoglasno usvojenog zapisnika sa 2.sjednice, predsjednik Mandatnog povjerenstva Općine Lipovljani, Josip Kovačević, podnio je izvješće o stavljanju mandata u mirovanje vijećnika Josipa Krajčija sa liste Grupe birača, a umjesto kojeg je izabrana Mara Ljubičić, po pismenom prijedlogu Liste Grupe birača.

Nada Toš i Mara Ljubičić položile su prisegu vijećnika, nakon čega je održan aktualni sat na kojem je 6 vijećnika uputilo pitanja vezana uz problematiku derutnog stanja županijske ceste od Kraljeve Velike prema Piljenicama,  rekonstruiranje centra te asfaltiranje nerazvrstanih cesta u Općini, ali i pitanje vezano za vodospremu na Torovima i magistralnom  vodovodu na relaciji Kutina-Lipovljani.

Pitanja načelniku Općine, Nikoli Horvatu i direktoru LIP-KOM-a, Danijelu Lenartu, uputili su vijećnici Nada Toš, Josip Kovačević, Sandra Čiž, Dubravka Hubak, Ines Babić i Josip Štavalj koji su odmah nakon upita dobili i adekvatne odgovore.

Usvojen je Polugodišnji izvještaj o izvršenju Općinskog proračuna Općine Lipovljani za 2017. godinu i Izvještaj o izvršenju plana razvojnih programa za 2017. godinu koji je podnio Nikola Horvat, načelnik Općine Lipovljani.

Također je usvojen i polugodišnji financijski izvještaj Dječjeg vrtića „Iskrica“, „Narodne knjižnice i čitaonice Lipovljani“ te financijsko izvješće LIP-KOM-a d.o.o. Lipovljani za 2016.godinu kao i financijsko izvješće LIPKOM SERVISA d.o.o. Lipovljani za 2016.godinu.

Prijedlog odluke o raspoređivanju sredstava iz Općinskog proračuna za redovito financiranje političkih stranaka zastupljenih u Općinskom vijeću Općine Lipovljani, jednoglasno je usvojen kao i prijedlog Odluke o raspisivanju javnog natječaja za dodjelu stipendija uz obrazloženje Danijele Matejaš, pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela Općine Lipovljani.

Na kraju, bez rasprave je usvojena  i dopuna dnevnog reda, Prijedlog odluke o izmjenama odluke općinskim porezima, koji se odnosi na usklađivanje s postojećim izmjenama zakona o lokalnim porezima.

Općinski vijećnici su sve točke dnevnog reda, njih 11. uz dopunu, usvojili i time uspješno zaključili 3. konstituirajuću sjednicu  Općinskog vijeća Općine Lipovljani.

Martina Prochazka Kovačić

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content