• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODRŽANA 10. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE LIPOVLJANI NA KOJOJ JE RASPRAVLJENO 10 TOČAKA DNEVNOG REDA

Nakon dvomjesečne ljetne stanke, u četvrtak, 6. rujna sazvana je 10. sjednica Općinskog vijeća općine Lipovljani. Za sjednicu, koju je vodio Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani bilo je pripremljeno 8 točaka dnevnog reda, a još 2 točke dodane su na početku sjednice.

                Aktualni sat prilika je svim vijećnicima da upute pitanje o aktualnim događanjima ili problemima čelništvu lokalne jedinice samoupravljanja, i tako skrenu pozornost na temu koju oni žele nametnuti. Na ovoj sjednici, tijekom aktualnog sata 5 vijećnika: Marica Horvat, Franjo Vlahović, Nada Toš, Mara Ljubičić i Josip Štavalj postavila je 8 pitanja, na koje je, uglavnom odgovarao općinski načelnik Nikola Horvat, ali i drugi na koje su se pitanja odnosila. Pitanja su bila vezana na općinsku komunalnu infrastrukturu i njeno održavanje ili popravljanje. 

Nakon aktualnog sata raspravljalo se o polugodišnjem izvješću o izvršenju općinskog Proračuna Općine Lipovljani za prvi dio 2018. godine. Kretanje financijskog poslovanja, kroz izvješća o izvršenju općinskog Proračuna i izvješće o ostvarenju općinskih razvojnih programa, za prvi dio tekuće godine, podnio je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Naglasio je kako je ostvareno nešto više od jedne trećine prihoda i realizacije programa, ali da će se ostatak ostvariti tijekom druge polovice godine. U raspravi su sudjelovale vijećnice Nada Toš i Mara Ljubičić, koje su izrazile sumnje u potpuno ostvarenje planiranih projekata. Izvješća su prihvaćena s 8 glasova i uz 3 suzdržana glasa.

                Općinskim vijećnicima podnijeta su i polugodišnja financijska izvješća o poslovanju općinskih ustanova – Narodne knjižnice i čitaonice Lipovljani i Dječjeg vrtića ‘Iskrica’ Lipovljani. U prvoj polovici 2018. godine ustanove su poslovale prema planu, pa su izvješća jednoglasno prihvaćena, uz opasku vijećnika kako se vidi da se u ustanovama radi i kako bi se i vrtiću, ali poglavito Knjižnici i čitaonici valjalo osigurati još više novca iz općinskog Proračuna za još bogatiji program rada.

                Općinski vijećnici dali su i suglasnost za ulaganje iz projekta ‘izgradnje uličnog vodovoda u Ulici kneza Ljudevita Posavskog u Banovoj Jaruzi, a odnosi se na dio teritorija općine Lipovljani, koji je poznat pod imenom ‘Male Piljenice’, u okviru gradskog područja Kutina. Tako će se i tih 10-tak obitelji moći priključiti na vodovodnu mrežu. 

                Općinski vijećnici usvojili su i odluku o raspisivanju javnog natječaja za dodjelu stipendije studentima s područja općine Lipovljani, gdje su zatražili da se dodijeli što je više moguće stipendija. Tako je sa predloženih 2 stipendije, nakon rasprave, usvojen prijedlog da se raspiše natječaj za dodjelu 4 stipendije studentima  s lipovljanskog područja.

                Na kraju sjednice, u okviru točaka dopune dnevnog reda, donijeta je odluka o davanju poslovnog prostora nove zgrade knjižnice i dječjeg vrtića, u vlasništvu Općine Lpovljani, na korištenje ovim ustanovama koje su u njima smještene, s naglaskom da će sve troškove korištenja snositi korisnici poslovnog prostora, Narodna knjižnica i čitaonica Lipovljani i Dječji vrtić ‘Iskrica’, Lipovljani.

Također je donijeta i odluka o povjeravanju poslova javne vodoopskrbe trgovačkom društvu ‘Moslavina d.o.o.’, u Piljenicama od kućnog broja 157 do kućnog broja 164, a odnosi se na tzv. ‘Male Piljenice’, što se nadovezuje na odluku o davanju suglasnosti ulaganja u izgradnju uličnog vodovoda u Banovoj Jaruzi. Bez velikih i dugotrajnih rasprava sjednica općinskog vijeća završila je za manje od dva sata.

D. SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content