• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODRŽAN TRADICIONALNI ZAJEDNIČKI KONCERT UZ OBILJEŽAVANJE BLAGDANA JOSIPOVA

Sve udruge koje se bave kulturno-umjetničkim radom na području općine Lipovljani, u čast Josipova – Dana župe i Dana općine Lipovljani održali su zajednički koncert za stanovnike Lipovljana. Njima se pridružila i Osnovna škola Josipa Kozarca, s nastupima učenika literarno-dramske aktivnosti koji su ove godine predloženi za državnu smotru. Tako se nastavila tradicija zajedničkog nastupa svih udruga i ove godine, a koncert je održan u nedjelju, 19. ožujka, na samo Josipovo.

                Ovogodišnji zajednički nastup lipovljanskih udruga u čast Dana općine, vodila je Klara Ćosić, članica KUD-a ‘Lipa’, a zadovoljstvo održanim programom uz Josipovo, prije završnog nastupa, istaknuo je i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, koji je još jednom čestitao svim sumještanima Dan župe i Dan općine Lipovljani, te od sveg srca zahvalio svima koji su sudjelovali u ostvarenju ovogodišnjeg obilježavanja Josipova u Lipovljanima.

                Pjesmom sv. Josipu, zajednički koncert otvorili su članovi Mješovitog pjevačkog zbora ‘Lira’, a program je nastavljen nastupom članica plesno-akrobatskog kluba ‘Iskrice’.

                Članovi mlađe plesne skupine KUD-a ‘Lipa’ izveli su slovačke dječje pjesme i igre, nakon čega su zapjevali članovi zbora ukrajinskog Kulturno-prosvjetnog društva ‘Karpati’.

                Starija folklorna skupina i tamburaši KUD-a ‘Lipa’, potom su izveli pjesme i plesove lipovljanskog kraja, a nakon njih predstavili su se učenici Osnovne škole. Ivan Štrban, učenik 3. razreda izveo je recitaciju: ‘Ah, ta ljubav’, a lutkarsko-scensku igru ‘Legenda o ljubavi’ izveli su učenici 2. i 3. razreda Poručne škole iz Piljenica.

                Dječja skupina KPD ‘Karpati’ predstavili su se plesom, a zbor Udruga umirovljenika općine Lipovljani pjesmama.

                Uz glazbenu pratnju, članice Češke besede otpjevale su pjesme na češkom i hrvatskom, a na kraju su dvije skladbe izveli tamburaši KUD-a ‘Lipa’.

                Odlično odsviravši pjesmu ‘Tu je moja Slavonija’, raspjevali su sve posjetitelje svečanog koncerta, pa su, na traženje publike, izašli na bis i odsvirali još jednu slavonsku pjesmu. U odličnom raspoloženju, tako je, završio zajednički koncert svih udruga općine Lipovljani i Osnovne škole iz Lipovljana, uz Dan župe i općine Lipovljani. Za sve sudionike programa i goste priređen je kraći domjenak i zajedničko druženje.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content