• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održan sastanak s predsjednikom Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske

U ponedjeljak, 08. srpnja 2019. godine, općinski načelnik  Općine Lipovljani Nikola Horvat posjetio je Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske, gdje je zajedno sa članovima Organizacijskog odbora za Lipovljanske susrete prisustvovao sastanku, kod predsjednika Savjeta, g. Aleksandra Tolnauera. Sastanku su prisustvovali još i Ivan Semenjuk, predsjednik KPDU ‘Karpati’ Lipovljani, Ivan Doležal, predstavnik ‘Češke besede’ Općine Lipovljani, te Josip Krajči, predsjednik ‘Matice Slovačke’ Lipovljani.

Tema sastanka bila je pokroviteljstvo Savjeta za nacionalne manjine RH nad tradicionalnom manifestacijom nacionalnih manjina „Lipovljanski susreti 2019.“, te Okrugli stol, na kojem se uz sudjelovanje eminentnih stručnjaka i predstavnika nacionalnih manjina razmatraju najaktualnija pitanja vezana za položaj nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj.

U razgovoru je istaknuta važnost očuvanja nacionalnog i kulturnog identiteta nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj, kao i potreba održavanja zajedničkih manifestacija nacionalnih manjina. Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske prihvatio je pokroviteljstvo „Lipovljanskih susreta 2019.“, kao i učešće na Okruglom stolu, koji će se održati u subotu, 24. kolovoza 2019. godine.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content