• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODRŽAN RADNI SASTANAK SA PREDSJEDNIKOM ODBORA ZA LJUDSKA PRAVA I PRAVA NACIONALNIH MANJINA FURIOM RADINOM NA TEMU LIPOVLJANSKIH SUSRETA

U  srijedu, 22. veljače 2017. godine, u Zagrebu u zgradi Hrvatskog sabora, održan je radni sastanak na temu Lipovljanski susreti 2017. – Zemlja partner Italija.

Domaćin radnog sastanka bio je predsjednik Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i zastupnik talijanske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru dr.sc. Furio Radin, sa suradnicima.

Izaslanstvo Općine Lipovljani predvodio je Općinski načelnik Mario Ribar, predsjednik OO Lipovljanskih susreta, sa suradnikom i članom OO Lipovljanskih susreta, Josipom Krajčijem, potpredsjednikom Saveza Slovaka RH i predsjednikom Matice slovačke Lipovljani.

Na radnom sastanku se razgovaralo u jednom ugodnom ozračju, te su ukratko predstavljeni datum održavanja, (25, 26 i 27. kolovoza), ideja, te okvir sadržaja ovogodišnjih Lipovljanskih susreta, a svakako je okvirno definirana i uloga zemlje partnera, posebno u gospodarskom segmentu, koji se planira organizirati u okviru Gospodarskog susreta, te kulturnom segmentu ovogodišnjih Lipovljanskih susreta.

Općina Lipovljani i organizacijski odbor,  dobilo je bezrezervnu podršku saborskog zastupnika, kao i pomoć u povezivanju Veleposlanstva Republike Italije u RH i određenih institucija, sa Općinom Lipovljani i organizacijskim odborom, a koji se odnose na doprinos i ulogu zemlje partner u pojedinim segmentima programa i sadržaja ovogodišnjih Lipovljanskih susreta.

U idućih nekoliko tjedana, organizacijski odbor utvrditi će detalje, vezane uz glavne komponente programa, uklopljene u datumske okvire održavanja ovogodišnjih susreta, nakon čega će uslijediti i konkretni koraci u sadržajnoj i operativnoj pripremi, te nakon toga i marketingu ali i svim ostalim aktivnostima u realizaciji ovogodišnjih Lipovljanskih susreta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content