• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODRŽAN RADNI SASTANAK SA NOVIM RAVNATELJEM JAVNE USTANOVE PP LONJSKO POLJE

Prvi radni sastanak Maria Ribara, načelnika općine Lipovljani i Ivora Stanivukovića, nedavno imenovanog novog ravnatelja Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje i njegovih suradnika, održan je u Lipovljanima, u utorak, 16. lipnja, a razgovaralo se o mogućnostima unapređivanja zajedničke suradnje. Javna ustanova PP Lonjsko polje naslanja se, a u jednom djelu se i prostire, na teritoriju općine Lipovljani, pa se u budućnosti želi ostvariti bolja komunikacija i zajednička suradnja u radu, na dobrobit svih stanovnika općine Lipovljani, ali i svih drugih stanovnika u granicama Parka prirode Lonjskog polja.

Općinski načelnik Mario Ribar sa zadovoljstvom je pozdravio inicijativu većeg otvaranja Javne ustanove PP Lonjsko polje prema stanovnicima i lokalnim jedinicama samouprave: općinama i gradovima. U pozdravnom obraćanju naglasio je da je općina Lipovljani i do sada bila partner Javne ustanove, ali da ta suradnja može biti i puno bolja, kroz veću suradnju i poticanjem više zajedničkih projekta.

I novi ravnatelj Ivor Stanivuković pozdravio je otvorenost i spremnost općine Lipovljani na suradnju, a posebno je naglasio želju za većom zajedničkom suradnjom, zajedničkom izradom projekata razvoja i zajedničkim nastupom u kojem će općine i gradovi predstaviti i iskoristiti svoje kvalitete i posebnosti. Naglasio je i ono što se već duže od 10 godina očekuje čuti od Javne ustanove Park prirode, da ona želi biti jedan od nositelja razvoja čitavog područja Donje Posavine, kroz veće iskorištenje bogatstava Lonjskog polja koje ono nudi.

Općinski načelnik Mario Ribar predstavio je novom ravnatelju Ivoru Stanivukoviću projekt izgradnje i razvoja turističke infrastrukture općine Lipovljani, ispod auto-ceste, vrijedan više od 32 milijuna kuna, pomoću kojeg bi turisti vrlo jednostavno i brzo stigli u Lonjsko polje. Također, uputio je poziv za nastup JU PP Lonjsko polje na ovogodišnjim ‘Lipovljanskim susretima’, od 21. do 23. kolovoza, u njihovom gospodarskom i promidžbenom dijelu.

Poziv za nastup na ‘Lipovljanskim susretima’ sa zadovoljstvom je prihvaćen, i bit će prvi značajniji, zajednički projekt novog čelništva Parka prirode Lonjsko polje i čelništva općine Lipovljani. Ravnatelja Ivora Stanivukovića, na sastanku su pratili Valerija Hima, stručna voditeljica i Eduard Bogović, voditelj turističkog odjela JU PP Lonjsko polje. Oni će pripomoći pri ostvarivanju zajedničkih projekata.

Na kraju sastanka pozvani su i svi ribolovci, članovi ŠRD ‘Šaran’ iz Lipovljana, da se uključe u zajedničku raspravu s djelatnicima PP Lonjsko polje o odredbama novog Zakona o slatkovodnom ribolovu, koji je u pripremi. Lipovljanski ribolovci imali su niz posljednjih godina određene probleme sa parkom prirode oko ribolova na Strugu, pa je i to prilika da se iznesu mišljenja i riješe problemi koji ne bi ni trebali postojati jer štete ribolovcima lipovljanskog sportskog društva, što svakako nije u interesu lokalne zajednice.           (Damir SMETKO)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content