• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODRŽAN RADNI SASTANAK ODBORA ZA PRIPREMU 7. ‘DANA JOSIPA KOZARCA U LIPOVLJANIMA’

Pod nazivom ”Josip Kozarac: književnik i prirodoslovac – naš suvremenik” održat će se i ove godine ‘Dani Josipa Kozarca u Lipovljanima’, u okviru programa obilježavanja Dana općine Lipovljani i blagdana sv. Josipa. Na tim, 7. ‘Danima Josipa Kozarca, naglasak će biti na temama vezanim uz književnost, jer se prošle godine govorilo, uglavnom, o šumarskim temama.

         Kako bi ovaj znanstveno-stručni skup u Lipovljanima još jednom iznjedrio važne i zanimljive teme, na Opekama, u prostorima Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održan je radni sastanak članova Odbora za pripremu Dana Josipa Kozarca u Lipovljanima. Pod vodstvom Josipa Krajčija, predsjednika Odbora, razgovaralo se o temama i programu Dana Josipa Kozarca, koji će se, ove godine, održati u petak, 15. ožujka, od 10 sati ujutro.

         Dani Josipa Kozarca započet će, tradicionalno, otvaranjem izložbe fotografija ‘Šuma okom šumara’. Nakon uvodnog, pozdravnog dijela, stručni skup nastavit će se izlaganjima profesora i studenata Filozofskog fakulteta iz Osijeka, te izlaganjem predstavnika Hrvatskih šuma. Predstavnici Šumarskog fakulteta predstavit će knjigu o cjelokupnom radu prof. Prpića, a dr. Anica Bilić, iz HAZU, Odsjek Vinkovci izlagat će na temu: ‘Svijet bez vremena i društvo bez oca u novelistici Josipa Kozarca’.

         Narodna knjižnica i čitaonica u Lipovljanima bit će i ove godine mjesto održavanja ovog stručnog skupa bogatog sadržaja, a nakon završetka, sudionici Dana Josipa Kozarca, bit će gosti i na ostalom programu u okviru ovogodišnjeg obilježavanja Dana općine Lipovljani i Dana župe sv. Josipa Lipovljani.  Svim članovima Odbora za organizaciju ‘Dana Josipa Kozarca u Lipovljanima’, te svim izlagačima  na stručnom skupu, srdačno su zahvalili Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani. Posebno su zahvalili i prof. Milanu Oršaniću, voditelju Opeka, na domaćinstvu i doprinosu u realizaciji ‘Dana Josipa Kozarca u Lipovljanima’.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content