• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Odobreno više od pola milijuna kuna iz EU fondova za nabavu novog komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada

U četvrtak, 28. siječnja, stigla nam je još jedna lijepa vijest, i to iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Odluka o odobrenih 516.587,50 kn za nabavu novog komunalnog vozila za odovjeno prikupljanje otpada. Radi se o bespovratnim sredstvima koja se smatraju de minimis potporom, u sklopu Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014.-2020.
Komunalno poduzeće LIPKOM SERVISI d.o.o. u suradnji s Općinom Lipovljani, u travnju 2020. godine prijavilo je projekt „Zeleni Lipovljani“. Projekt obuhvaća nabavu novog komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada kao i promidžbu i vidljivost, a cilj projekta je smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagalištima. Nakon četiri razine provjere te ocjene opravdanosti projekta, isti je ocijenjen kao prihvatljiv.
Ovom odlukom odobrava se komunalnom poduzeću LIPKOM SERVISI d.o.o., kao prihvatljivom prijavitelju, financiranje projekta nabave komunalnog vozila uz maksimalnu stopu sufinanciranja (85,00%).
U posljednjih godinu i pol dana, komunalno poduzeće LIPKOM SERVISI d.o.o. pod vodstvom direktora Davora Živkovića, odlučilo je ulagati znatna sredstva u nabavu nove opreme. Cilj ulaganja u komunalnu opremu je svakako podizanje standarda mještana Općine Lipovljani kao i proširenje usluga koje pruža komunalno poduzeće. Tako je nabavljena oprema za nadogradnju sustava prikupljanja otpada, nabavljen je novi traktor, stražnja kranska kosilica, novi snježni plug i posipač, novi „rider“ sa priključcima za uređenje zelenih površina te zimsku službu, a sada nas očekuje i nabava novog vozila za odvojeno prikupljanje otpada, što svakako doprinosi kvaliteti pružanja komunalnih usluga. Zahvaljujući vrlo kvalitetnoj suradnji direktora komunalnog poduzeća i općinskog načelnika Nikole Horvata, Općina Lipovljani sufinancirat će i ovaj kapitalni projekt iznosom od 100.000,00 kn.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content