• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODIGRAN PRVI TURNIR GO – DRUŠTVENE IGRE U LIPOVLJANIMA

Narodna knjižnica i čitaonica u Lipovljanima, bila je domaćin prvom turniru igrača GO igre, u subotu, 20. lipnja. Na turniru se okupilo 10-tak igrača iz Zagreba, Kutine i Lipovljana, a prvi turnir otvorio je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani.

Prvom turniru i velikoj upornosti da igra GO zaživi u Lipovljanima i na lipovljanskom području svjedočio je i Zoran Mutabdžija, predsjednik IGO udruge Hrvatske, koji je i zaigrao na turniru. Kako bi se što više popularizirala ova zanimljiva društvena igra, Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, ponudio je održavanje jednog revijalnog turnira GO igre i za vrijeme ovogodišnjih ‘Lipovljanskih susreta’, a poziv je primljen s radošću, pa se može očekivati turnir GO igrača, trećeg dana ‘Lipovljanskih susreta’, u nedjelju, 23. kolovoza. Ipak, točan odgovor znat će se do kraja lipnja.

GO igra već je 50-tak godina prisutna u Hrvatskoj, no igra ju mali broj igrača. Kako bi tu zanimljivu i korisnu društvenu igru što više proširili, zaljubljenici u GO, organiziraju turnire i pozivaju sve da se uključe u igru. Knjižnica i čitaonica u Lipovljanima bit će mjesto gdje će jednom tjedno, srijedom u popodnevnim satima, svi zainteresirani moći odigrati partiju GO igre, naučiti pravila i upoznati se s igračima. Tako je bilo i u subotu, 20. lipnja, kada su odigrana tri kola GO igre, s 45 minuta igre po igraču tijekom jedne igre. (Damir SMETKO)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content