• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Od petka, 23. do nedjelje, 25. kolovoza održat će se ‘Lipovljanski susreti 2019.’

         Članovi Organizacijskog odbora ‘Lipovljanskih susreta’ potvrdili su da će se ovogodišnji ‘Lipovljanski susreti’ održati od petka, 23. do nedjelje, 25. kolovoza. Uz bogat program, pripremljen za posjetitelje, ove godine će se u okviru ‘Lipovljanskih susreta’ održati i Dan hrvatskog šumarstva – državno natjecanje šumarskih radnika sjekača.

         Tako će Lipovljani, četvrti vikend u kolovozu, postati ”državni” centar prezentacije pripadnika svih nacionalnih manjina, koje žive u Hrvatskoj, ali i središte hrvatskog šumarstva, u kojem će nastupiti ekipe iz svih 17 uprava Hrvatskim šuma. Svi posjetitelji Lipovljana, tih dana, imat će prilike uživati tako, u dvije državne manifestacije, nacionalnih manjina i šumarskoj, te u izuzetno bogatom zabavnom i sportskom programu.

         ‘Lipovljanski susreti 2019.’ započet će u petak, 23. kolovoza kraćim šumarskim programom uz javno izvlačenje startnih pozicija šumarskih ekipa, nakon čega slijedi zabavna večer, u kojoj će posjetiteljima Lipovljana pjevati ‘Begini’, a nakon njih, sve do jutra ‘Opća opasnost’.

         Večer kasnije, u subotu, 24. kolovoza, nakon nastupa pjevačkih i plesačkih grupa nacionalnih manjina, posjetitelje će zabavljati najprije ‘Slavonske lole’, a nakon njih, opet do jutarnjih sati ‘Crvena jabuka’.

         Inače, drugi i udarni dan ‘Lipovljnskih susreta’, već od 8 sati ujutro, slijedi državno natjecanje šumarskih radnika sjekača, u centru Lipovljana. Prezentacija štandova nacionalnih manjina i tradicijske kulture, zbog šumarskog natjecanja, pomaknuta je na 17 sati, a svečano otvorenje manifestacije ‘Lipovljanski susreti’ i nastup pjevačkih i plesačkih skupina nacionalnih manjina Republike Hrvatske započet će u 20 sati. Okrugli stol o trenutnim pitanjima nacionalnih manjina RH, ove godine bit će održan u subotu, 24. kolovoza u popodnevnim satima u zgradi Osnovne škole u Lipovljanima.

         Treći dan ‘Lipovljanskih susreta’, nedjelja, 25. kolovoza, posvećen sportskim natjecanjima za posjetitelje Lipovljana i ‘Susreta’ donijet će, uvijek zanimljivo, natjecanje vatrogasaca ‘Vatrogasni izazov’, te gostovanje pionirskih i veteranskih ekipa GNK ‘Dinamo’ iz Zagreba, ponovo nakon niza godina pauze. Utakmice će se igrati protiv ekipa ŠNK ‘Slavonac’, na igralištu ‘Slavonca’ na Linijama.

         Uz to, održat će se turnir u misaonoj igri ‘GO’, sportaši će boćati, igrati pikado, ili sudjelovati na biciklijadi, a kuhat će se čorbanac i fiš paprikaš. Sve će završiti u nedjelju, 25. kolovoza uvečer, zabavom na otvorenom uz grupu ‘Boje noći’.

         Sjednica Organizacijskog odbora ‘Lipovljanskih susreta’ održana je u četvrtak, 27. lipnja, a vodio ju je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i predsjednik Organizacijskog odbora LS-a. Prihvaćen je plan sadržaja ‘Lipovljaskih susreta’, plan proračuna i slijed aktivnosti na promidžbi ove kulturne i turističke manifestacije, po kojoj su Lipovljani poznati već gotovo 50 godina.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content