• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

OČEKUJE SE POČETAK ASFALTIRANJA 5 ULICA

Teškim strojevima radnici ‘Strabaga’ iz Zagreba, od 7. kolovoza uređuju 5 ulica na zapadnom dijelu Lipovljana, koje će od 12. kolovoza, ako vrijeme dopusti, asfaltirati. Stanovnici tih ulica to čekaju više od godinu dana, jer su u proljeće prošle godine kroz te ulice prošli radovi na uređenju kanalizacije.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                U utorak, 12. kolovoza trebalo bi započeti asfaltiranje Požeške ulice, prve u nizu. Djelatnici ‘Strabaga’ valjkom su izravnali i nabili kamen duž ulice, izvršili podizanje okana kanalizacijske trase u Požeškoj ulici, kako bi se nivo poklopca našao u ravnini s visinom asfalta. Rade se i pripremi radovi na ostalim ulicama: Vukovarskoj, Vinkovačkoj i ulici Kralja Tomislava, a uskoro se kreće i sa pripremom Slavonske ulice, koje će do kraja kolovoza biti asfaltirane. Krajem srpnja djelatnici ‘Lip-kom servisa’ ugrađivali su poprečne odvodne kanale na svim ulicama, kako bi spriječili izlijevanje površinske vode na glavnu cestu, koja je posebno opasna zimi.

Prošle godine, već u kasnu jesen, asfaltirane su ulice Stjepana Sanića, Antuna Mihanovića i dio ulice Kralja Zvonimira, a radovi na ovogodišnjem asfaltiranju 5 ulica koštat će oko 600.000 kuna sa PDV-om, od čega s 200 tisuća kuna u sufinanciranju sudjeluje Sisačko-moslavačka županija.

(Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content