• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Obnovom i opremanjem zgrade Dječjeg vrtića u Lipovljanima podignuta je kvaliteta smještaja

Nakon višemjesečnih građevinskih radova na adaptaciji i kompletnoj obnovi zgrade Dječjeg vrtića u Lipovljanima, od ponedjeljka, 10. siječnja, vrtić ponovo provodi svoje programe u svom novouređenom prostoru. Polaznici vrtića i odgajateljice opet su u svojoj kući, dugogodišnjem vrtićkom smještaju, a kako im je sada u obnovljenom prostoru, u petak, 14. siječnja, došao je pogledati i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

        Polaznicima vrtića načelnik Nikola Horvat donio je slatkiše, a onda su zajedno otpjevali i još bolje otplesali jednu pjesmu. Zatim je obiđena unutrašnjost vrtića, u kojem je sada zbog ugrađene toplinske izolacije prilično toplo. Kako je adaptirana kompletna unutrašnjost, a posebno sanitarni čvor i kuhinja, izolirani podovi i zidovi, te  postavljen spušteni strop, kupljena nova oprema, edukativne igračke i krevetići, prostor Dječjeg vrtića Lipovljani izgleda ljepše i udobnije. Kvaliteta smještaja djece u vrtiću znatno je povećana.

          Radove na adaptaciji i uređenju zgrada Dječjeg vrtića u Lipovljanima izvodilo je građevinsko poduzeće ‘Nestor inženjering’ iz Dugog Sela, a investicija je vrijedna 850.000 kuna. Radove na obnovi vrtića sufinancirao je Središnji državni ured za demografiju i mlade, prema Programu podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2021. godini. Ugovor o sufinanciranju vrijedan 300.000 kuna potpisao je načelnik Nikola Horvat u svibnju prošle godine. Općini Lipovljani je, odobreno i dodatnih 220.000 kuna iz istog državnog ureda, za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2021. godini.

        Potpunom uređenju novog sanitarnog čvora za polaznike vrtića i odgajatelje, te potpuno novoj kuhinji, pred kraj adaptacije i uređenja, pridodana je i kupnja nove opreme za polaznike vrtića. Kupljeni su novi ormari, novi krevetići i posteljina, te nove police u vrijednosti 70.000 kuna. Novu opremu financirala je općina Lipovljani za svoju ustanovu.

        Ravnateljica vrtića Marija Duda, zahvalila je osnivaču, Općini Lipovljani na brizi za vrtić i osiguranim sredstvima za adaptaciju i naglasila kako sada u vrtić ide 50-tak korisnika u dvije dobne skupine, dok jedna skupina polazi poludnevni smještaj, a svi su zadovoljni poboljšanim uvjetima boravka.

        Nakon obilaska, načelnik općine Nikola Horvat izrazio je svoje zadovoljstvo što su najmlađim stanovnicima općine Lipovljani osigurani odlični uvjeti za rast i razvoj u ovoj predškolskoj ustanovi, dok se ne sagradi novi vrtić i jaslice, što je u planu. Investicija u novi vrtića i jaslice, vrijedna je gotovo 10 milijuna kuna, a financirat će se novcem iz europskih fondova. Do useljenja u novi vrtić, obnovljeni i uređeni prostor dosadašnjeg vrtića pružit će svim polaznicima vrlo kvalitetni smještaj i uvjete za boravak u Dječjem vrtiću ”Iskrica’ u Lipovljanima.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content