• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

OBILJEŽEN DAN ŽUPE SV. ANE U LIPOVLJANIMA

U vjerskom zajedništvu, vjernici grkokatoličke župe sv. Ane i rimokatoličke župe sv. Josipa iz Lipovljana, proslavili su blagdan sv. Ane, Dan grkokatoličke župe u Lipovljanima. Proštenje je održano u nedjelju, 11. prosinca, bogoslužjem u župnoj crkvi grkokatoličke župe.

                Misno slavlje vodio je otac Igor Fedešin-Grahovac, župnik župe sv. Ane, u zajedništvu s Tomislavom Pavlovićem, župnikom župe sv. Josipa. Veliki doprinos svečanom obilježavanju Dana župe dali su i pjevači crkvenog zbora župe sv. Ane.

O svetoj Ani i Joakimu, roditeljima Djevice Marije, njenom životu i odgoju u obiteljskim vrijednostima, svim prisutnim vjernicima govorio je župnik Tomislav Pavlović. Iz zdravstvenih razloga, na proštenju župe sv. Ane u Lipovljnaima, nisu bili prisutni najavljeni crkveni velikodostojnici grkokatoličke crkve u Hrvatskoj.

                U velik broj vjernika, liturgiji je bio prisutan i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, te čelnici nekoliko udruga građana koje surađuju s župom sv. Ane. Uz Dan župe, na kraju misnog slavlja, župnik Igor Fedešin-Grahovac zahvalio je svima koji su pomogli njegovo obilježavanje i svima koji su tijekom godine pridonijeli boljitku župe. Poimenično je istaknuo sve donatore i dobročinitelje, a posjetio je da se ove godine radilo na prekrivanju starog župnog dvora.

                Na svečanom ručku, uz prigodu obilježavanja Dana župe sv. Ane, svim dobročiniteljima uručena su pismena priznanja, a svi su i pozvani na daljnju zajedničku suradnju u vjeri.

                Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content