• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Obavijest Gradskog crvenog križa Novska

VAŽNO!!! COVID – 19 (KORONAVIRUS)

Pozivamo sve građane starije od 65 godina na praćenje preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite i bez velike potrebe ne izlaze iz svojih domova!

Dobrosusjedska pomoć – Mreža humanosti

Pozivamo građane mlađe od 60 godina da se uključe u Dobrosusjedsku pomoć – Mrežu humanosti Gradskog društva Crvenog križa Novska 1. Telefonski kontaktirajte, u prvom redu, svoje roditelje i starije članove obitelji kako bi utvrdili njihove potrebe i pravovremeno im dostavili prehrambene namirnice, higijenske artikle i lijekove! 2. U slučaju da u Vašem susjedstvu živi osoba starija od 65 godina a nema obitelj niti pomoć organiziranu na drugi način telefonski ih kontaktirajte (ili osobnim kontaktom poštujući razmak od 2 metra u zatvorenom prostoru ili 1 metar na otvorenom prostoru) i pomognite im u dostavi osnovnih namirnica, higijene i lijekova prilikom obavljanja redovne kupovine za vlastitu obitelj.

Napominjemo, da su punoljetna djeca dužna brinuti se o svojim roditeljima i skrbnicima na temelju Obiteljskog zakona, upravo onako kako su se roditelji brinuli za Vas do vaše punoljetnosti.

Volonterski rad u Crvenom križu Novska 

Svi koji su u mogućnosti uključiti se u Volonterski rad u Crvenom križa Novska u svom  naselju kontaktirajte nas na telefon 044/600-572.

Psihološka potpora 

Važno je očuvanje i psihološkog zdravlja starijih osoba i pojedinaca u samoizolaciji, stoga u koliko osjećate potištenost, paniku, strah, brigu kontaktirajte broj telefona Društva Crvenog križa Sisačko-moslavačke županije za psihološku potporu 091/952-2452.

            Gradsko društvo          Crvenog križa Novska

Dokumenti za preuzimanje
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content