• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

NOVIM ASFALTNIM SLOJEM PRESVUČENA SAJMIŠNA ULICA U LIPOVLJANIMA

Dugo najavljivano uređenje Sajmišne ulice u Lipovljanima započelo je u utorak, 28. ožujka presvlačenjem novog asfaltnog sloja. Prometnica, u jednoj od najstarijih lipovljanskih ulica, kompletnom dužinom od 600 metara presvučena je novim asfaltnim slojem, nakon čega je u srijedu, 29. ožujka nastavljeno s uređenjem bankina.

                Sajmišna ulica je dio županijske ceste Lipovljani – Piljenice – Kutina, pa je njeno održavanje u nadležnosti Županijske uprave za ceste iz Siska. Zbog većih oštećenja koja su nastala posebno u vrijeme obnove magistralne ceste Kutina – Novska – Borovac, Županijska uprava za ceste, obvezala se obnoviti i ovu županijsku cestu. No, kako stalno nedostaje novca za obnovu županijskih cesta, obnova i uređenje Sajmišne ulice u Lipovljanima dogovorena je još prošle godine kao zajedničko ulaganje ŽUC-a i Općine Lipovljani.

Izvođač radova na asfaltiranju ove prometnice je bilo poduzeće Strabag, a obnova asfaltnog kolnika i ostalo uređenje Sajmišne ulice, zajedno s obnovom prometnice preko Torova za Kozarice, prema potpisanom ugovoru, ukupno iznosi milijun i 225 tisuća kuna.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content