• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

NEDOSTATAK KVORUMA NA KONSTITUIRAJUĆOJ SJEDNICI

Konstituiranje Općinskog vijeća Općine Lipovljani,  koje je bilo zakazano za utorak, 20. lipnja u 10,00 sati u Lipovljanima nije uspjelo. Razlog je bio nedostatak kvoruma.

 Konstituirajuću sjednicu sazvala je po ovlaštenju Vlade RH Kata Lerotić, predstojnica Ureda državne uprave u Sisačko-moslavačkoj županiji. No ona je na početku sjednice tek mogla utvrditi da nema kvoruma za nastavak sjednice, te je dodala da će slijedeću konstituirajuću sjednicu sazvati sukladno zakonskim odredbama, a to je u roku od 30 dana.

Podsjetimo, ovaj saziv Općinskog Vijeća Lipovljana imat će 13 vijećnika. Najviše njih, i to 9, imat će koalicija HSS-SDP-HSU-HNS. HDZ će imati 3 vijećnika, a kandidacijska lista grupe birača nositelja Josipa Krajčija imat će jednog vijećnika.

Iako je u Lipovljanima čista situacija što se tiče većine u Vijeću, konstituiranje iz prvog pokušaja ipak nije uspjelo jer se odazvalo tek pet od ukupno trinaest vijećnika. Ispred koalicije stranaka odazvali su se Josip Kovačević, Dubravka Hubak i Josip Hudec, dok se ispred HDZ-a odazvao samo jedan vijećnik, Franjo Vlahović. Također, na sjednicu se odazvao i Josip Krajči, nositelj kandidacijske liste grupe birača.

Općinski načelnik Nikola Horvat izjavio je kako neodazivanje vijećnika nipošto ne smatra neozbiljnošću ili izostankom povjerenja, već da je većina vijećnika bila spriječena doći zbog poslovnih obaveza. Istaknuo je kako je najveći razlog tome nepovoljni vremenski termin sazivanja konstituirajuće sjednice jer je sjednica zakazana za 10,00 sati. Podsjetio je i kako se sve sjednice Općinskog vijeća Općine Lipovljani održavaju u popodnevnim, odnosno večernjim satima, upravo zbog što većeg odaziva vijećnika. Isto tako, izrazio je želju i nadu za što skorije sazivanje nove konstituirajuće sjednice, te je uvjeren kako će slijedeći puta biti puno veći odaziv.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content