• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

NASTAVAK SURADNJE OPĆINE LIPOVLJANI I ŽUC-a SISAČKO MOSLAVAČKE ŽUPANIJE

Do završetka ove godine, ukoliko vremenski uvjeti dozvole, na području općine Lipovljani bit će obnovljeno nešto više od 3 kilometra prometnica. Sanirat će se Sajmišna ulica u Lipovljanima, te koridor ceste Lipovljani – Torovi – Kozarice, od raskrižja sa Zagrebačkom ulicom do Kozarica, gdje počinje područje grada Novske.GEDSC DIGITAL CAMERA

Ugovor o zajedničkom ulaganju u financiranje izvođenja radova na sanaciji i obnovi prometnica na području općine Lipovljani, u srijedu, 26. listopada potpisali su Stipo Šapina, ravnatelj Županjske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, u općinskoj vijećnici u Lipovljanima.

Maloj svečanosti potpisivanja ugovora bili su prisutni, Ivo Žinić, župan Sisačko moslavačke županije, Marin Piletić, zamjenik župana Sisačko moslavačke županije, Roman Rosavec, predsjednik Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste SMŽ, Andrija Rudić, gradonačelnik Kutine (koji je potpisao Ugovore o sufinanciranju obnove dvije ceste  na području grada Kutine) te Anka GEDSC DIGITAL CAMERADoležal, Predsjednica Vijeća, Dubravka Hubak, predsjednica i Franjo Vlahović, član Mjesnog odbora Lipovljani.

Prije samog potpisivanja ugovora, o projektu Županijske uprave za ceste o zajedničkom ulaganju u prometnice ŽUC-a i jedinica lokalne samouprave, na području Sisačko-moslavačke županije, govorio je ravnatelj ŽUC-a, Stipo Šapina. Naglasio je kako je, prije godinu dana, analizom utvrđeno da ŽUC ne raspolaže dovoljnim novčanim sredstvima za obnovu i održavanje jedne od najdužih županijskih cestovnih mreža u Hrvatskoj, pa se prišlo ugovaranju zajedničkog uređenja županijskih cesta s gradovima i općinama županije. GEDSC DIGITAL CAMERATakav način uređenja županijskih cesta prihvatilo je 13 jedinica lokalne samouprave na području županije, među njima i općina Lipovljani.

Na taj način će se, do kraja godine, urediti Sajmišna ulica u Lipovljanima, koja je u kategoriji županijske ceste, u dužini od 600 metara, i županijska cesta u ulici Josipa Kozarca, kroz Torove, u dužini nešto više od 2.400 metara, sve do Kozarica. Županijska uprava za ceste i Općina Lipovljani obnovu prometnica financiraju u jednakim iznosima, po 50%, a cjelokupno ulaganje u obnovu i uređenju dviju prometnica, prema ovom Ugovoru, bit će u iznosu od 1.225.000 kuna, na području općine Lipovljani.

GEDSC DIGITAL CAMERAIskustvo sa zajedničkim ulaganjima u obnovu cestovne mreže već imamo, jer smo tako već uredili jednu županijsku cestu kroz Lipovljane, ulicu Ante Starčevića, i vjerujemo da je to dobar način uređenja naših cesta, koji je u interesu naših stanovnika, a u vrijeme kad za to nema dovoljno financijskih sredstava. Na području Općine Lipovljani postoji oko 33 km županijskih cesta, od čega će oko 18 km biti obnovljeno, nakon završetka ove dvije ceste. No isto tako, ostaje 15  km cesta koje treba obnoviti u budućnosti, od kojih su prioritet ceste Lipovljani – Kraljeva Velika – Piljenice, te Lipovljani (Brdašca)– Piljenice – Ilova, koji su u izuzetno lošem stanju, te će Općina Lipovljani u plan građenja i održavanja za 2017. godinu kandidirati upravo ove dionice cesta, nadajući se i daljnjoj uspješnoj suradnji ŽUC-a i općine po GEDSC DIGITAL CAMERApitanju ovakvih kapitalnih ulaganja, te početka obnove i ovih cesta kroz K.Veliku i Piljenice   – naglasio je, pred potpisivanje ovog vrijednog ugovora, Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani.

I župan Ivo Žinić pohvalio je projekt zajedničkih ulaganja u obnovu mreže cestovnih prometnica na području županije, zahvalivši svim općinama i gradovima koji su se uključili u ove projekte.

O projektu se pohvalno izrazio i Andrija Rudić, gradonačelnik Kutine, koji je također došao potpsati GEDSC DIGITAL CAMERAugovor o zajedničkoj obnovi dviju županijskih cesta na gradskom području Kutine.

Mala svečanost u Lipovljanima završila je potpisivanjem ugovora o zajedničkoj obnovi dijela županijskih prometnica na području općine Lipovljani i grada Kutine.

Ugovore su potpisali Stipo Šapina, ravnatelj ŽUC-a, Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani i Andrija Rudić, gradonačelnik grada Kutina, a izvođač radova bit će poduzeće Strabag.

Damir SMETKO

GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content