• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

NAČELNIK OPĆINE LIPOVLJANI NIKOLA HORVAT OBIŠAO RADOVE ENERGETSKE OBNOVE ZGRADE OSNOVNE ŠKOLE I SPORTSKE DVORANE

Građevinski radovi na energetskoj obnovi i toplinskom  poboljšanju zgrade Osnovne škole i sportske dvorane u Lipovljanima, započeli su zadnjih dana studenog mjeseca prošle godine. Nakon dvomjesečnog izvođenja radova, zgradu sportske dvorane i škole, u utorak, 5. veljače obišao je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, u pratnji Mirjane Faltis, ravnateljice Osnovne škole.

U projekt energetske obnove, vrijedan više od 6,5 milijuna kuna, Općina Lipovljani iz svog proračuna izdvaja značajnih 300.000 kuna, no važno joj je i da se učenička nastava djece s lipovljanskog područja odvija pravovremeno, bez poteškoća i kvalitetno. U sportskoj dvorani održavaju se i drugi sportski sadržaji, osim nastave tjelesnog odgoja, pa je i velika zainteresiranost za odličnu obnovu, kvalitetnu opremljenost i bolju energetsku učinkovitost sportske dvorane.

Ugovor o ulasku zgrade Osnovne škole i sportske dvorane u Lipovljanima, u projekt poboljšanja energetske učinkovitosti, potpisan je prije gotovo 3 godine, među prvima u Sisačko-moslavačkoj županiji. Nakon izrade projekta obnove, Sisačko-moslavačka županija kao investitor, raspisala je natječaj koji je poništen. Tek nakon ponovljenog natječaja izabran je izvođač radova, poduzeće SLU-KOM iz Kutine. Ugovor o radovima potpisan je početkom listopada, a nakon pripreme radova, oni su krenuli krajem studenog. Zbog zimskog vremena, teško je očekivati da će radovi bit završeni u roku, do sredine ožujka, ali ravnateljica škole Mirjana Faltis, očekuje da bi radovi mogli bili gotovi do početka svibnja.

Na sportskoj dvorani u tijeku je izmjena stolarije, odnosno postavljanje novih prozora, dok je rasvjeta dvorane već izmijenjena, i kompletno dovršena. Dosta će radova biti na podu dvorane, koji se kompletno mijenja, kao i toplinska izolacija zidova. Radovi na zapadnom krilu škole već su uvelike odmakli, zamijenjen je i crijep na krovu, pa predstoje jednaki radovi i na istočnom krilu školske zgrade.

Osim građevinskih radova, škola će ubuduće imati sunčanu elektranu fotonaponskog sustava na krovu zgrade, pa slijedi postavljanje elektrane i solarnog grijanja. Energetska obnova zgrade podrazumijeva i postavljanje novog pročelja, odnosno nove fasade na zgradu škole i sportske dvorane, što se je započelo raditi.

Radovi na obnovi energetske učinkovitosti zgrade Osnovne škole i sportske dvorane u Lipovljanima ukupne su vrijednosti 6.730.000 kuna. Taj projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za Regionalni razvoj, s bespovratnim sredstvima u iznosu od 3.173.000 kuna. Nastava za učenike teče uobičajeno, a satove tjelesnog odgoja održavaju u predvorju škole.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content