• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Načelnik Nikola Horvat održao je prijem za članice projekta ‘Kreativni čitatelji’

Od početka rujna ove godine, u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Lipovljanima, zajedno sa školama partnerima iz još 4 europske države, započelo je provođenje projekta Kreativni čitatelji/Creative Readers, iz  programa Erasmus+ koji financira Europska unija sa 112 tisuća eura. U Lipovljane su, u ponedjeljak, 14. listopada pristigli učitelji, odnosno učiteljice iz partnerskih škola, koji će ovdje boraviti do petka, 18. listopada.

U ponedjeljak, 14. rujna, za provoditelje projekta Kreativni čitatelji/Creative Readers, prijem je pripremio i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Uz njega, prijemu je bio prisutan i Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Lipovljani.

Nakon osobnog predstavljanja gošćama iz Europe, predstavljena je i općina Lipovljani, njena multikulturalnost i specifičnosti. Gošćama je prikrazan i kratki, 6-to minutni film o općini Lipovljani i njenim  potencijalima i posebnostima. Načelnik Nikola Horvat odgovarao je i na postavljan pitanja.

Svim članovima projekta ‘Kreativni čitatelji’, Nikola Horvat i Tomislav Lukšić, zaželjeli su uspješan rad i ostvarenje ciljeva projekta. Na kraju su gošćama uručili i poklone Općine Lipovljani i Turističke zajednice općine Lipovljani.

Ravnateljica Osnovne škole, kao domaćin, sa suradnicima i koordinatoricom projekta Kristinom Kos, provela je gošće iz Latvije, Češke, Sjeverne Makedonije i Grčke, kroz središte Lipovljana. Tom prilikom posjetili su župnu katoličku crkvu sv. Josipa, o kojoj im je nešto više rekla učiteljica Sanja Martić. Posjetili su i grkokatoličku crkvu sv. Ane, o kojoj im je govorila Ankica Holovčuk, voditeljica crkvenog zbora.

Svi zajedno, obišli su i Narodnu knjižnicu i čitaonicu, a o tradiciji čitalaštva i postojanja knjižnice u Lipovljanima govorila je  Marica Tisaj, umirovljena knjižničarka iz Lipovljana. Kako učenike zainteresirati za čitanje knjiga, i kako obrađivati redovnu lektiru da bi se uspješno razvijala čitalačka pismenost, najviše će se razgovarati upravo tijekom provođenja ovog projekta ‘Kreativni čitatelji’.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content