• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Načelnik Nikola Horvat na obilježavanju Dana županije SMŽ

Načelnik općine Lipovljani, Nikola Horvat, sudjelovao je u obilježavanju Dana Sisačko-moslavačke županije, koje je održano u Trebarjevu Desnom, Martinskoj Vesi i Sisku, u četvrtak, 9. lipnja.

U Trebarjevu Desnom, ispred rodne kuće braće Radić, načelnik Nikola Horvat, u izaslanstvu županijskog HSS-a, nakon polaganja zajedničkog vijenca, upalio je svijeću pred spomen-obilježje podignuto Stjepanu i Antunu Radiću, učiteljima hrvatskog seljačkog naroda i osnivačima HSS-a.

Vijence je položilo više izaslanstva, među njima, Ivan Celjak, župan Sisačko-moslavačke županije, izaslanstvo Sabora RH, gradova i općina SMŽ, te policije i vatrogasaca Sisačko moslavačke županije. Datum rođenja braće Radić, 11. lipnja, izabran je za Dan županije Sisačko-moslavačke, pa se i dio obilježavanja održava u njihovom rodnom Trebarjevu Desnom.

Za Stjepana i Antuna Radića, nakon polaganja cvijeća i paljenja svijeća, u župnoj crkvi sv. Martina u Martinskoj Vesi, služena je sveta misa. Zajedno s većinom uzvanika, i načelnik općine Lipovljani Nikola Horvat, sudjelovao je na misnom slavlju, koje je predvodio mons Marko Cvitušić, generalni vikar Sisačke biskupije.

Obilježavanje Dana županije, u četvrtak, 9. lipnja, nastavljeno je u Sisku, održavanjem svečane sjednice Skupštine SMŽ, u Domu INA-rafinerije. O zbivanjima u županiji, području pogođenim potresom i pravcima razvoja govorio je župan Ivan Celjak. Na Skupštini je bio i Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, s ministrima i državnim tajnicima. I on je govorio prisutnima o ulaganjima u Sisačko-moslavačku županiju.

Na kraju svečane sjednice Skupštine SMŽ uručene su zahvalnice i nagrade Sisačko-moslavačke županije.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content