• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

NA ‘VATROGASNOM IZAZOVU 2018.’ POBIJEDILE EKIPE DVD Bročice i DVD Katoličke Čaire

Ekipa DVD Katoličke Čaire u muškoj konkurenciji i ekipa DVD Bročice u ženskoj konkurenciji,  pobjednici su ovogodišnjeg ‘Vatrogasnog izazova’, natjecanja vatrogasaca, koje je nakon prošlogodišnje pauze, održano treći puta kao dio programa ‘Lipovljanskih susreta’, u organizaciji DVD-a Lipovljani i JVP Grada Kutine.

‘Vatrogasni izazov’ je natjecanje vatrogasaca u što boljem i bržem izvršavanju vatrogasnih intervencija, kakve se često događaju i kod stvarnih intervencija. Cilj ‘Vatrogasnog izazova’ je riješiti, u što kraćem vremenu, moguću stvarnu intervenciju, vatrogasnih ekipe dobrovoljnih društava, koje nemaju priliku izvršavati svakodnevne, vatrogasne intervencije.

Ove godine ekipe su imale 6 zadataka, na dva poligona, u Lipovljanima i Banovoj Jaruzi. Morale su ugasiti požar otvorenog prostora, izvršiti evakuaciju ugroženih osoba, postaviti cijevnu prugu, ugasiti požar osobnog automobila i pravilno složiti vatrogasnu opremu po popisu, pružiti prvu pomoć unesrećenoj osobi i sve u što kraćem vremenu.

Nakon postrojavanja u parku, pred malom pozornicom ‘Lipovljanskih susreta 2018.’, u nedjelju, 26. kolovoza 11 ekipa krenulo je na teren kako bi ostvarilo što bolje intervencije, a time i rezultate natjecanja. Ispratio ih je i  Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, zaželjevši im što brže intervencije i što je moguće bolji rezultat.

Nakon 4 sata natjecanja, ekipe su se ponovo postrojile u parku u Lipovljanima, kada su proglašeni rezultati ovogodišnjeg ‘Vatrogasnog izazova’.

U ženskoj konkurenciji nastupila je jedna ekipa, DVD Bročice.  Zasluženi pehar ekipi je uručio Nikola Horvat, općinski načelnik, uz Zlatka Pješa, zapovjednika VZO-a i DVD-a Lipovljani te Maria Paluha, zapovjednika JVP Grada Kutine.

U muškoj konkurenciji nastupilo je 10 ekipa. Najbolja je bila ekipa DVD-a Katoličke Čaire, dok su iza njih bili DVD Jamarice i PGZ Bizovik iz Slovenije.  Najboljima su uručeni pehari, a ostalim su dodijeljena priznanja. Uručio ih je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

Ove godine na ‘Vatrogasnom izazovu’ još su nastupile i ekipe DVD-a: Janja Lipa, Popovača, ‘Vatreni promašaj’, Piljenice, Kapelica, Črnomerec i Banova Jaruga.

 

Na uspješno izvršenim ‘intervencijama’ svim ekipama su na kraju natjecanja čestitali Zlatko Pješ, zapovjednik VZO Lipovljani, Mario Paluh, zapovjednik JVP Grada Kutine i Nikola Horvat, općinski načelnik, koji je sve ekipe pozvao da i iduće godine dođu i natječu se za pobjednike ‘Vatrogasnog izazova’, te tako uveličaju ‘Lipovljanske susrete’, zahvalivši im na sudjelovanju na ovogodišnjim ‘Susretima’.

 

Nakon svečanog proglašenja pobjednika vatrogasci su nastavili slavlje i  druženje, uz zajednički ručak u lipovljaskom Društvenom domu. 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”88″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Slaidovi]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content