• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

NA SKUPŠTINI MATICE SLOVAČKE LIPOVLJANI IZGLASAN JE GODIŠNJI PLAN RADA I FINANCIJSKOG POSLOVANJA

Članovi Matice slovačke Lipovljani, zajedno s članovima KUD-a ‘Lipa’ i članovima MPZ ‘Lira’, održali su godišnju Skupštinu u petak, 28. prosinca u Društvenom domu Lipovljani. Na njoj su jednoglasno izglasali godišnji program rada i financijski plan poslovanja Matice slovačke za 2019. godini.

         Godišnji plan rada u 2019. godini obrazložio je, vrlo detaljno, s jasnim očekivanjima od sudionika izvođenja plana, Josip Krajči, predsjednik Matice slovačke Lipovljani. Naglasak rada bit će u sve većoj zainteresiranosti najmlađih, učeničkih generacija za učenjem slovačkog jezika, gostovanje KUD-a ‘Lipa’ i zbora ‘Lira’ u Slovačkoj, te nastupima na godišnjim manifestacijama Saveza Slovaka Hrvatske.

         Izvršavanje godišnjeg plana rada Matice slovačke Lipovljani ima i troškove, pa je predložen financijski plan u iznosu od 130. 000 kuna. Financijski plan je članovima Skupštine iznijela Anđelka Štelma, blagajnica udruge. Godišnji plan rada i financijski plan za 2019. godinu izglasani su jednoglasno.

         O planiranim probama i nastupima članova KUD-a ‘Lipa’, koji u svom radu njeguju i slovački folklor, govorila je Marica Tisaj, predsjednica KUD-a ‘Lipa’. O planiranim nastupima sa slovačkim pjesmama, na Skupštini je govorila, Nevenka Zorić, predsjednica zbora ‘Lira’.

         U ime Nikole Horvata, načelnika općine Lipovljani, koji je bio odsutan, Skupštinu i sve članove Matice slovačke Lipovljani srdačno, i biranim riječima, pozdravio je Josip Hudec, potpredsjednik Općinskog vijeća Općine Lipovljani. Skupština je donijela i odluku da umjesto dosadašnjeg člana Većeslava Ribara, za člana Upravnog odbora imenuje Sonju Mokri iz Lipovljana u Upravni odbor udruge, do isteka mandata ovog odbora, u veljači 2021.

         Članarina u 2019. godini, za članstvo u Matici slovačkoj Lipovljani iznosi i dalje 50 kuna za redovne članove, a za djecu 5 kuna. Izvještajna Skupština o radu i poslovanju Matice slovačke Lipovljani u 2018. godini održat će se početkom srpnja na lokaciji Slovačke etno kuće, u Željanskoj ulici u Lipovljanima.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content