• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

NA SJEDNICI VIJEĆA MO LIPOVLJANI PRIHVAĆENI PLANOVI KOMUNALNOG UREĐENJA I SANACIJA U LIPOVLJANIMA

Gotovo svi članovi Mjesnog odbora Lipovljani aktivno su se uključili u rad odbora, pa su u dva mjeseca, nakon konstituiranja, održali dvije radne sjednice kako bi što više potreba žitelja Lipovljana, u komunalnom području, riješili tijekom ove godine. Sjednica Vijeća mjesnog odbora Lipovljani održana je u četvrtak, 17. rujna, koju je vodio predsjednik MO Lipovljani, Tomo Ljubojević, a na dnevnom redu našlo se 9 točaka dnevnog reda.

Od 9 članova Mjesnog odbora, na sjednici je bilo prisutno 6 članova, no na sjednici su bili nazočni i Mario Ribar, općinski načelnik, Nikola Horvat, komunalni redar općine Lipovljani, Natalija Rohan, viši stručni suradnik upravnog odjela općine Lipovljani i Miroslav Pavičić, direktor ‘Lipkom servisa’.

Nakon što su pročitali i usvojili zapisnik s 2. sjednice Vijeća mjesnog odbora Lipovljani, članovi su saslušali Načelnika Maria Ribara, i Miroslava Pavičića, direktora ‘Lipkom servisa’, o projektu izrade staza na ulazu i kroz groblje u Lipovljanima. Na upite mnogobrojnih sumještana, te na traženje Vijeća Mjesnog odbora Lipovljani, ‘Lipkom servisi’ su napravili projekt izgradnje uređenja groblja, koji je predložen  članovima.

Projekt uređenja starog dijela groblja obuhvaća izgradnju oko 150 metara staza kroz groblje, širene 1,5 i 2 metra, uklanjanje dosadašnjih popucalih i dotrajalih betonskih staza, iskop, drenažu i postavljanje opločnog kamena, te ugradnju instalacija za vodu i struju, uz obnovljene staze. Čitava investicija uređenja stajala bi stotinjak tisuća kuna, no radove će izvesti djelatnici ‘Lipkom servisa’ i zaposlenici na tzv. ‘javnim radovima’, pa će se za uređenje novih staza na lipovljanskom groblju utrošiti oko 42.000 kuna, koliko je predviđeno da će koštati opločne kockice i ostali materijali koji će se ugraditi u staze.

Mjesni odbor Lipovljani za uređenje staza na groblju iz svojih sredstava izdvojit će 10.000 kuna, a 32.000 kuna izdvojit će se iz općinskog Proračuna, kako bi se do sredine listopada završila izgradnja staza i uređenje groblja u Lipovljanima, do kad je ujedno i rok završetka radova.

O sanaciji poljskih putova i pješačkih staza, članovima Mjesnog odbora govorio je Nikola Horvat, komunalni redar, koji svakodnevno prati stanje na terenu. Trenutno je pri kraju prvi dio planirane sanacije, čišćenje i poravnanje svih putova na kojima su tijekom 3D seizmičkih ispitivanja pričinjene štete i iskopani duboki kolotrazi. Radove izvode djelatnici ‘Lipkom servisa’ i unajmljeni partner sa strojem grederom, koji ‘Lipkom servisi’ ne posjeduje.

Nakon poravnavanja trase putova, nastavljaju se radovi na navoženju i nasipavanju depresija i udubljenih kolotraga po putovima, a na kraju će uslijediti i čišćenje odvodnih jaraka i propusta kako bi sanirani putovi ostali što duže suhi, čvrsti i prohodni. Svi navedeni radovi će koštati oko 170.000 kuna.

Prisutni članovi Vijeća Mjesnog odbora Lipovljani donijeli su odluke da se krene u izgradnju staza na lipovljanskom groblju, uz vlastitu obvezu sufinanciranja, a iskazali su i zadovoljstvo s radovima na sanaciji oštećenih putova. Naglasili su potrebu da ta sanacija bude što prije završena, zbog jesenske berbe na njivama, ali i mogućeg lošeg vremena kad je teško izvoditi zemljane radove.

U nastavku sjednice, razmatrani su i prijedlozi, a nakon toga su oni i prihvaćeni, o Pravilima Mjesnog odbora Lipovljani i Poslovniku o radu istog Vijeća. Prijedloge i izmjene obrazložila je Natalija Rohan, viši stručni suradnik upravnog odjela Općine Lipovljani, koje su bile nužne sukladno zakonskim obvezama.

Na kraju 3. sjednice Vijeća Mjesnog odbora Lipovljani razgovaralo se o Planu rada do kraja ove godine, ali i prijedlozima za iduću godinu. Nakon sufinanciranja radova na groblju, u kasi MO Lipovljani, ostat će još oko 6.500 kuna.

Raznim upitima i inicijativama, članovi Mjesnog odbora Lipovljani, pokrenuli su, ili ubrzali rad na uređenju i rješavanju komunalnih potreba mještana Lipovljana. Zalažu se za rješavanje svake, pa i najmanje, komunalne potrebe mještana Lipovljana, ali isto tako mole partnerstvo svih mještana Lipovljana, kako na ukazivanju tako i na doprinosu u eventualnom rješavanju problema.

Na kraju sjednice, rad članova Vijeća Mjesnog odbora Lipovljani pohvalio je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, i naglasio da je takvim, aktivnim radom, olakšan rad i općinskoj upravi, pa je svima zahvalio za angažiranje. Tomo Ljubojević, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Lipovljani, zaključio je sjednicu nakon gotovo 3 sata trajanja, najavivši novu sjednicu sredinom listopada.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content