• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

NA NATJECANJU ŠUMARSKIH RADNIKA SJEKAČA PRVU NAGRADU OSVOJIO SINIŠA VARGA

Siniša Varga iz Hrvatske, pobjednik je ovogodišnjeg natjecanja šumarskih radnika sjekača održanog trećeg dana u okviru sportskog programa „Lipovljanskih susreta 2017“.

Natjecanje šumarskih radnika sjekača održava se drugu godinu za redom na „Susretima“ pod pokroviteljstvom poduzeća Hrvatske šume d.o.o., a na inicijativu Općine Lipovljani, vodstva sjekačke reprezentacije Republike Hrvatske, zaposlenika šumarije Lipovljani i uprave Hrvatskih šuma d.o.o.

Ove godine na natjecanju sudjelovalo je 8 sudionika od kojih su 5 natjecatelja iz Hrvatske i tri iz susjedne Slovenije.

Natjecali su se pojedinačno u 5 disciplina: Okretanje vodilice, Kombinirani prerez, Precizan prerez na podlozi, Obaranje stabla i Kresanje grana.

Najuspješniji pojedinačno bio je Siniša Varga koji je ukupno osvojio 1643 boda. Kako se Varga u istoj disciplini već proslavio na svjetskom natjecanju sjekača u Bjelorusiji 2012. godine, pomalo je bilo za očekivati da će taj uspjeh ponoviti i na asfaltnom lipovljanskom igralištu gdje se održavalo spomenuto natjecanje.

Drugo mjesto osvojio je natjecatelj Predrag Šolaja s 1628 boda, a treće natjecatelj gostujuće slovenske ekipe Robert Čuk s 1602 boda.

Ekipno je na Lipovljanskim susretima, ukupno 4750 bodova osvojila gostujuća ekipa iz Republike Slovenije koja nosi titulu prvaka Europe, dok je Hrvatska sjekačka reprezentacija osvojila 4691 bod.

Pehare i medalje pobjednicima te zahvalnice za sudjelovanje svim natjecateljima, svečano su uručili Predsjednik Općinskog vijeća Općine Lipovljani Tomislav Lukšić, zamjenica načelnika Ljiljana Tomić te Damir Miškulin, voditelj Uprave šuma podružnice Zagreb – predstavnik poduzeća Hrvatske šume d.o.o.

Da natjecanje protekne po pravilima stručno su pazila petorica sudaca, diplomiranih inženjera i šumarskih tehničara. Rezultate je prikupljao i objedinio Sandrino Rac , voditelj sjekačke reprezentacije RH, dok su u pripremi i organizaciji natjecanja sudjelovali radnici šumarije s upraviteljem Dinkom Haceom, Matom Mijadžikovićem, trenerom ekipe sjekača UŠP Zagreb i Damirom Miškulinom, voditeljem Uprave šuma, podružnice Zagreb ujedno i  predstavnikom poduzeća Hrvatske šume d.o.o.

Hrvatska sjekačka ekipa ponovo će odmjeriti snage sa slovenskim kolegama na Danima hrvatskog šumarstva u Našicama 9. kolovoza na svjetskim kvalifikacijama. Do tada će se pripremati pod budnim okom entuzijastičnog trenera Mate Mijadžikovića.

Natjecanje šumara sjekača, promovira bogatu tradiciju šumarstva u Općini Lipovljani, Hrvatsko šumarstvo općenito, ali i vrijedne i uspješne radnike sjekače , Hrvatske predstavnike koji su često postizali značajne rezultate na svjetskim prvenstvima, a s ponosom se može istaknuti i zanimljivost kako su većina njih zaposlenici šumarije Lipovljani.

Sa sigurnošću se može potvrditi kako su već pokrenuti razgovori o organizaciji natjecanja za sljedeću godinu, a želja je da ovo natjecanje postane tradicija na „Lipovljanskim susretima“ i u budućnosti.

Martina Prochazka Kovačić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content