• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

NA KONSTITUIRANJE NOVOG MJESNOG ODBORA KRIVAJ DOŠLO TRI ČLANA, A ZA PREDSJEDNIKA IZABRAN IVAN NEMEC

Na konstituirajuću sjednicu Vijeća mjesnog odbora Krivaj došla su 3 novoizabrana člana, i to samo s liste HSS-a, dok su se 2 člana, s liste HDZ-a, ispričali obvezana na poslu. Kako su 3 člana u većini, dovoljna za kvorum i donošenje odluka, Vijeće MO Krivaj je konstituirano, u srijedu, 15. srpnja u Društvenom domu u Krivaju, a za predsjednika je izabran Ivan Nemec, nositelj HSS-ove liste na izborima za mjesni odbor Krivaja.

Zbog nedolaska 2 člana izabrana na listi HDZ-a, sjednica je započela 15-tak minuta kasnije od predviđenoga, a sazvao ju je i vodio Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani. Nakon usvojenog dnevnog reda, izabrano je Mandatno povjerenstvo, čiji je predsjednik bio Goran Sajdl. On je pročitao izvješće o provedenim izborima. Na glasovanje je izašlo 105 birača, a 66,3% glasova dobila je lista HSS-a, dok je lista HDZ-a dobila 33,6% glasova od izašlih birača.

U Vijeće mjesnog odbora, temeljem tih rezultata, s liste HSS-a izabrani su: Ivan Nemec, Goran Sajdl i Antun Biondić, s liste HDZ-a Ivan Kuharić i Marijan Jerbić. No, članovi s liste HDZ-a nisu došli na konstituiranje. Stoga su prisegnuli i prisegu potpisali samo članovi s liste HSS-a.

Sjednicu je nastavio voditi najstariji član mjesnog odbora Antun Biondić, koji je predložio da se Ivan Nemec, nositelj liste izabere za predsjednika vijeća MO Krivaj. Nakon jednoglasnog izbora dogovoreno je i da će se ubrzo održati prva radna sjednica, na kojoj se očekuje dolazak i ostale dvojice članova Vijeća MO Krivaj i polaganje njihove prisege. Također, tada bi se trebali izabrati i zamjenik predsjednika, te potpisnici računa.

Na izboru za predsjednika, Ivanu Nemecu čestitao je načelnik Mario Ribar, i izrazio nadu da će mjesni odbor Krivaja ubuduće dobro raditi, i u punom sastavu od 5 članova. Dokumentaciju o dosadašnjem radu u proteklom mandatu, u ime Ivana Magdića, predao je Zlatan Milovac.

U Krivaju će se nastaviti ulaganje u potrebnu infrastrukturu, a sve prijedloge će članovi mjesnog odbora Krivaj usaglašavati s mogućnostima Proračuna općine Lipovljani. Priprema se i popravak oštećene mrtvačnice, a prvi dogovori članova mjesnog odbora bit će o obilježavanju Rokova.

Da bi uspjeli u ostvarivanju svojih želja i potreba, nama u Krivaju prije svega treba više međusobnog razumijevanja, poštovanja i zajedništvo – rekao je na kraju konstituiranja Vijeća mjesnog odbora Krivaj, predsjedavajući Antun Biondić.               (Damir SMETKO)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content