• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Na Dan pobjede održano misno slavlje i sjećanje na poginule branitelje

Svečano, ponosno i vjernički obilježen je u ponedjeljak, 5. kolovoza u Lipovljanima, Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Svetom misom za domovinu, svijećama i cvijećem kod Velikog križa na lipovljanskom groblju, odana je počast svim poginulim braniteljima u akciji ‘Oluja’, ali i stradalim tijekom čitavog vremena domovinskog rata.

U župnoj crkvi sv. Josipa, lipovljanski župnik Tomislav Pavlović, služio je svetu misu na kojoj su bili prisutni veterani domovinskog rata, od kojih je većina sudjelovala u pobjedničkoj ‘Oluji’. Na misnom slavlju bili su i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i njegova zamjenica Ljiljana Tomić, te Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća, zajedno s nekoliko vijećnika Općinskog vijeća Lipovljani.

Nakon misnog slavlja, sjećanje na ratnike ‘Oluje’, i čitavu tu pobjedonosnu vojnu akciju, nastavljeno je na mjesnom groblju, na koji se došlo u procesiji, zajedno sa župnikom Pavlovićem.

Pjevački zbor ‘Lira’ otpjevao je ‘Bože, čuvaj Hrvatsku’, a članovi Udruge veterana domovinskog rata, ogranak Lipovljani, položili su vijenac i upalili svijeću. Nakon toga, vijenac je položilo i svijeću upalilo i izaslanstvo Općine Lipovljani, a nakon njih i ostalih 10 izaslanstava iz udruga građana općine Lipovljani, među kojima i roditelji poginulih branitelja.

Uz još jednu pjesmu zbora ‘Lira’ i završnu molitvu, koji je vodio župnik Tomislav Pavlović, odana je počast poginulim i stradalim hrvatskim braniteljima kod Velikog križa. Tako je svečano i ponosno misnim slavljem, cvijećem, svijećama i molitvama, te međusobnim razgovorom o ratnim danima, evocirano sjećanje na dane ponosa. Na dane slave i oslobođenja velikog dijela okupiranog teritorija Republike Hrvatske, od Save sve do Jadransko mora, tijekom akcije ‘Oluja’, prije 24. godine.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content