• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Mjesec hrvatske knjige u Lipovljanima

Povodom Mjeseca hrvatske knjige Ogranak Matice hrvatske u Lipovljanima predstavio je zbirku pjesmama Ljubice Stublije „Stihom pod lipom“. U stotinjak stranica knjige predstavljen je samo dio Ljubičinog stvaralaštva. Naslov je predložio Dragutin Pasarić na jednoj od pjesničkih večeri u Lipovljanima, a naslovnicu je oslikala Vlatka Vidiček-Dam. Knjigu je uredila Tatjana Dlouhi, a grafički pripremio Ljubičin sin, Željko Stublija.

Teme i motive Ljubica je pronašla u svom selu, u svojoj obitelji, voćnjaku, susjedstvu… Ljubici je domoljubna tematika naročito bliska, kao i pejzažna, ljubavna i refleksivna.

Ljubica je primjer kao cijeli život možemo učiti, kako osjećaje izraziti na dragom nam hrvatskom jeziku te kako ruralna sredina ne mora biti kočnica da ono što napišemo i objavimo.

U Narodnoj knjižnici i čitaonici u Lipovljanima u studenom i prosincu očekuju vas besplatni primjerci ove knjige. Dođite i pročitajte!

Kao poticaj čitanju ogranak je 11. studenog 2020. nagradio najupornije čitatelje Narodne knjižnice i čitaonice u Lipovljanima, a to su Lucija Ćosić, Juraj Dlouhi i Ema Kopecki.

Prigodni pokloni uručeni su i učenicima Osnovne škole Josipa Kozarca: Tomi Jancetiću, Gabrielu Tesaru i Luciji Jancetić, kao i njihovim razrednicima.

U ovo vrijeme ispunjeno strahom od koronavirusa neka knjiga postane vaš najbolji prijatelj! Zahvaljujemo Općini Lipovljani što su omogućili Ogranku MH da realizira ovaj projekt poticanja čitanja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content