• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Limena glazba najavila blagdan sv. Roka

Tradicionalnim misnim slavljem u cintoru kapelice, u Krivaju je u ponedjeljak, 16. kolovoza obilježen blagdan sv. Roka. Misno slavlje služio je Tomislav Pavlović, župnik lipovljanske župe, a uz domaće vjernike, uz kapelicu sv. Roka okupili su se i vjernici iz susjednih mjesta. Na misnom slavlju bio je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

        Osim misnog slavlja, blagdan sv. Roka kroz Krivaj najavili su i glazbenici limene glazbe iz Međurića, koji su od 8 sati ujutro, svirali kroz Krivaj, a ove godine svirali su sve do Banove Jaruge. Nakon odsvirane budnice, članovi Mjesnog odbora Krivaj počastili su glazbenike, koji svako Rokovo glazbom obraduju stanovnike Krivaja.

        U popodnevnim i večernjim satima, obilježavanje Rokova nastavljeno je u organizaciji Mjesnog odbora. Najmlađi su se mogli zabaviti na ”napuhancu” ili na dječjem igralištu, oni stariji igrali su ljudski stolni nogomet, u kojem je pobijedila ekipa iz susjednih Lipovljana, a za sve je priređena i zabavna večer. Tijekom dvodnevnog obilježavanja Rokova u Krivaju, pazilo se i da se svi pridržavaju propisanih epidemioloških mjera.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content