• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

LD“SRNDAČ“ BANOVA JARUGA I ŠRD“ŠARAN“ LIPOVLJANI OSVOJILI PRVO MJESTO ZA NAJFINIJI GULAŠ I FIŠ

Trećeg dana „Lipovljanskih susreta“ već od 9:30 sati prijepodne, mirisne arome raznovrsnih začina privukle su posjetitelje lipovljanskog parka. Naime, u spomenuto vrijeme održano je natjecanje u kuhanju gulaša i fiša.

U organizaciji Lovačkog društva „Srnjak“ iz Lipovljana, natjecali su se kuhari 8 lovačkih društava: LD“Srndač“Banova Jaruga, LD“Jelen“Hrvatska Dubica, LD“Posavski lovac“Krapje, LD“Staza“Staza i Črnjević Kamenko-Daruvar, LD“Jelen“Novska, LD Sokol-Stančić Božjakovina i LD“Srnjak“Lipovljani.

Oko 13 sati gulaš je bio završen, a ocjenjivački sud odlučio je o pobjedniku natjecanja te za najfiniji gulaš, prema njihovim ocjenama, proglasio članove Lovačkog društva „Srndač“, Banova Jaruga najboljima. Drugo mjesto pripalo je kuharima LD“Jelen“, Hrvatska Dubica, dok su trećeplasirani bili LD „Posavski lovac“, Krapje. Odličan gulaš skuhali su i domaćini, članovi LD „Srnjak“, Lipovljani. Nagrade za osvojena mjesta uručila je zamjenica Općinskog načelnika, Ljiljana Tomić.

U isto vrijeme, paralelno s lovačkim društvima, a u organizaciji Športskog ribolovnog društva „Šaran“ iz Lipovljana, natjecali su se jednako dobro raspoloženi ribiči koji su svoje ribolovno znanje zamijenili kulinarskim umijećem ne bi li osvojili prvo mjesto za najfiniji fiš. Natjecalo se sedam ekipa po dva sudionika: ŠRD“Šaran“Lipovljani 1.i 2.ekipa, Jadranko Kolak-Daruvar, ŠRD“Linjak“Banova Jaruga, ŠRD“Karas“Novska, ŠRD“Jez“Jasenovac i ŠRD“Amur“Kutina.

Uz fiš, ŠRD“Šaran“iz Lipovljana, pripremili su pečenog šarana na „potkove“ te svojim ribljim specijalitetima oduševili i počastili posjetitelje lipovljanskog parka.

Ocjenjivački sud najfinijim fišom ujedno i prvim mjestom, proglasio je 1.ekipu ŠRD“Šaran“ iz Lipovljana, dok su drugoplasirani bili također lipovljanci 2.ekipe ŠRD“Šaran“. Treće mjesto osvojio je Jadranko Kolak iz Daruvara.

Uz glazbu, pjesmu, zdravicu i pokoji plesni korak u hladu lipovljanskog parka, lovci i ribolovci su svim posjetiteljima osigurali odličnu zabavu i druženje koje će pamtiti do slijedećih „Lipovljanskih susreta“ na kojima će, vjerujem, sve to i ponoviti.

Martina Prochazka Kovačić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content