• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Kuglači KK ‘Slavonac’, bez vlastite kuglane, lani se natjecali u 2. HKL sjever

         Tijekom prošle godine kuglači iz Lipovljana natjecali su se, drugu sezonu, u 2. Hrvatskoj kuglačkoj ligi sjever, u kojoj su uspjeli opstati, doduše kao 9-to plasirani, ali u tako jakoj konkurenciji i to je njihov uspjeh. Tako su u 2018. godini glavninu aktivnosti odradili na kuglani u Novskoj jer, na žalost, nemaju kuglane u Lipovljanima, na kojoj bi trenirali i koja bi im, tijekom natjecanja, osigurala prednost domaćeg terena.

         Ove činjenice, predočio je, na redovnoj godišnjoj Skupštini Kuglačkog kluba ‘Slavonac’, Željko Vacula, predsjednik KK ‘Slavonac’, održanoj u subotu, 25. svibnja u Šumarijskom domu Šumarije Lipovljani, na Jamaričkom brdu. Zahvalio se svim igračima, ali i sponzorima kluba, koji su podržali rad kuglačkog kluba ‘Slavonac’. Posebno se zahvalio i Općini Lipovljani, koja financijski pomaže rad kluba i bez koje on ne bi mogao postojati.

         Osim natjecanja u prvenstvu 2. HKLS, kuglači ‘Slavonca’ odigrali su i ekipno kup natjecanje, te pojedinačno i natjecanje u parovima županije, a na pojedinačno prvenstvo regije sjever plasirao se Dino Herić, igrač koji redovito nastupa za ‘Slavonac’. Tijekom sportskog dana na ‘Lipovljanskim susretima 2018.’ organizirali su uspješan turnir u boćanju s dosta igrača i gledatelja.

         Početkom listopada započeli su natjecanje u sezoni 2018./19. zajedno s još 9 klubova u 2. HKL sjever. Problem je kluba što nema vlastiti prostor pa nužne aktivnosti obavljaju u prostoru Udruge veterana.

Financijsko izvješće, za prošlu godinu, također pokazuje da su pozitivno poslovali. Ukupni prihod Kuglačkog kluba ‘Slavonac’ bio je 32.400 kuna, a ukupni izdaci bili su 28.100 kuna, pa im je 4.300 kuna za troškove u ovoj godini. Najviše prihoda ostvarili su od Općine Lipovljani, u visini od 25.900 kuna, a najviše troškova imaju za korištenje kuglane u Novskoj za koju su izdvojili 11.000 kuna u prošloj godini i preko 7.000 kuna za troškove putovanja na ligaške utakmice. U ovoj godini očekuju nešto više prihoda, ukupno 38.000 kuna, a vjerojatno i prelazak na kuglanu u Kutinu, u kojoj će biti domaćini na prvenstvenim utakmicama.

Podnesena izvješća su usvojena, bez rasprave, a u ime Općine Lipovljani, rad kluba je podržala Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika općine Lipovljani. Na zajedničkom druženju nakon Skupštine, dosta se razgovaralo o potrebi i (ne)mogućnostima izgradnje kuglane u Lipovljanima. Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content