• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Komunalno uređenje Lipovljana smanjuje prometne poteškoće

Općina Lipovljani nastoji riješiti sve komunalne probleme i potrebe, na cjelokupnom općinskom području, a za većinu njih novac osigurava u općinskom proračunu. Što se sve radilo u ovoj godini, a što će se raditi u idućoj godini, razgovaralo se na sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju Općine Lipovljani, održanoj u četvrtak, 16. prosinca, u općinskoj vijećnici.

         Sjednicu vijeća za komunalnu prevenciju vodio je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, a na sjednici je bilo još 6 članova tog vijeća. Najduže je načelnik Horvat govorio o sigurnosti na prometnicama i poduzetim radovima komunalnog i prometnog uređenja. Osvrnuo se i na komunalno gospodarenje, te na stalne komunalne probleme.

         U ovoj godini zamijećeni su sigurnosni problemi na obnovljenim ulicama i cestama, pa je u izradi i elaborat o postavljanju sigurnosnih točaka na prometnicama i raskrižjima. Isto tako, podsjetio je, da je ove godine završen prva faza pješačke staze u Kolodvorskoj ulici, da je riješeno prometno usko grlo prema groblju, obnovom najvećeg dijela ulice Kralja Tomislava. Priprema se izgradnja nogostupa u ulici Braće Radić.

         Predstavnik Policijske postaje Novska, Predrag Klarić, među ostalim rekao je da, uglavnom, zbog pandemije koronavirusa, nisu provođene preventivne akcije, no da će to svakako provoditi iduće godine. Članovi vijeća ukazivali su na brzu vožnju pojedinaca, ili pretovar teretnih kamiona, koji će teško oštetiti novoobnovljene prometnice, pa uputili prijedlog predstavniku Policijske postaje Novska za češćom kontrolom na ulicama Lipovljana.

         Na kraju sastanka Vijeća za komunalnu prevenciju općine Lipovljani, dogovoreno je da će se članovi ovog Vijeća sastati ponovo u veljači i detaljizirati plan aktivnosti u idućoj godini. Rad ovog Vijeća i dalje će se financirati iz općinskog proračuna.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content