• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Javne radove na području općine Lipovljani obavljat će 5 zaposlenih osoba

         Zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba pri Općini Lipovljani, u programu zapošljavanja na obavljanju javnih radova na području općine Lipovljani, nastavlja se i ove godine. Od sredine svibnja, na javim radovima, zaposleno je 5 osoba s područja općine Lipovljani, a cijeli projekt financiran od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, vrijedan je gotovo 130.000 kuna.

         Sa zaposlenicima na obavljanju javih radova, u četvrtak, 30. svibnja u općinskoj vijećnici, razgovarao je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, uz prisustvo Igora Hadžinskog, komunalnog redara općine Lipovljani. Komunalni redar je, zajedno sa novim zaposlenicima na javnim radovima, zadužen za izvršavanje plana radova i aktivnosti na području općine Lipovljani.

         Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, razgovarao je o poslovima na javnim površinama i objektima u vlasništvu Općine Lipovljani, o radnom vremenu, o pravima i obvezama zaposlenih.

Ove godine je zaposleno 5 osoba za obavljanje radova na javnim površinama, što je manje nego dosadašnjih godina, no Zavod za zapošljavanje smanjio je sredstva za tu namjenu, a time i mogućnost zapošljavanja većeg broja nezaposlenih. Zaposlenima na javnim radovima ugovor traje 6 mjeseci, a osobni dohodak je u visini minimalnog dohotka u Republici Hrvatskoj, u iznosu od oko 3 tisuće kuna.

Projekt radova, među ostalim, predviđa radove na obnovi i uređenju javnih površina na području općine Lipovljani, održavanju čistoće i uređenja javnih površina, otklanjanje otpada, uklanjanje lišća, šiblja i smeća, te drugih otpada. Radit će se i na obnovi i revitalizaciji javnih površina, posebno oko društvenih domova, vrtića, i javnih građevina, te saniranje divljih odlagališta na području općine Lipovljani.  

Zainteresiranost za obavljanje javnih poslova na području općine Lipovljani puno je veća od 5 zaposlenih osoba ove godine, no zapošljavanje je ograničeno predviđenih sredstava za taj projekt, a ona su iz godine u godinu sve manja.  

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content