• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

IZVODE SU ZAVRŠNI RADOVI NA UREĐENJU DVORANE S POZORNICOM U ZGRADI DRUŠTVENOG DOMA LIPOVLJANI

Od početka studenog, kako je bilo i planirano, u zgradi  Društvenog doma u Lipovljanima, u kojoj su smješteni uredi Općine Lipovljani i prostori udruga građana, koristi se novoizgrađeni sistem grijanje i hlađenje, a pri kraju su i radovi na obnovi i uređenju dvorane s pozornicom. Početkom idućeg tjedna, u dvorani će se postaviti novi pod, čime će ovogodišnji radovi na uređenju Društvenog doma biti završeni.

Djelatnici poduzeća MI-MARIS iz Ivanić Grada, zajedno s kooperantima, tijekom 5 mjeseci izgradili su novi, štedljiviji sistem grijanja i hlađenja zgrade Društvenog doma u Lipovljanima. Umjesto dosadašnjeg jednog centralnog grijanja, izgrađena su tri zasebna sistema, koji će zgradu grijati, i hladiti, po potrebi samo kod njenog korištenja, čime će se uštedjeti energija, ali i financijska sredstva općinskog proračuna. U uređenje novog sistema grijanja i hlađenja zgrade Društvenog doma uloženo je, prema potpisanom ugovoru, 787.000 s PDV-om. Od tog iznosa 60% sredstava, odnosno 470.000 kuna financira Fond za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša RH, a ostatak investicije platit će se iz Proračunu općine Lipovljani.

opLipParalelno s izgradnjom i uređenjem grijanja i hlađenja, radilo se na vanjskom uređenju zgrade Društvenog doma, kako bi zgrada bila energetski što učinkovitija, i kako bi dobila novi i ljepši izgled. Radove su izvodili radnici ‘Dujić gradnje’ iz Lipovljana, a završeni su u drugoj polovici kolovoza.

Sredinom rujna nastavljeni su i ostali poslovi na unutrašnjem uređenju zgrade Društvenog doma. Nakon uređenja pozornice, koja je završena početkom prošle godine, na red je došlo uređenja dvorane u kojoj se često priređuju različiti sadržaji. Uz ugradnju novog grijanja i hlađenja, dvorana je dodatno toplinski izolirana, uređen je strop i zidovi, te izgrađena rasvjeta, poboljšana akustika i promijenjena kompletna stolarija dvorane. U tijeku je postavljenje zidnih obloga i ukrasa s pripadajućom rasvjetom, a 24. studenog očekuje se i postavljenje novog poda.

S postavljenjem novog poda u dvoranu, završit će radovi na uređenju unutrašnjosti dvorane, koja će se opet moći koristiti za razne sadržaje. Prva bi, u novoobnovljenoj dvorani, služeni program trebala organizirati Češka beseda općine Lipovljani, obilježavajući 10-tu obljetnicu svog obnovljenog rada, u subotu, 29. studenog.

(Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content