• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

IZRAĐENA NOVA PROMETNA SIGNALIZACIJA ZA SMIRIVANJE PROMETA NA CESTAMA

Danas je završena izrada i postavljanje horizontalne i vertikalne prometne signalizacije na pojedinim nerazvrstanim i županijskim cestama općine Lipovljani. Za potrebe smirivanja prometa ugrađene su tzv. zvučne trake koje zvukom i malim vibracijama vozila upozoravaju vozača na potrebu smanjivanja brzine prema propisanom ograničenju na cesti, i to na Ulici Trg  hrvatskih branitelja, Ulici Josipa Kozarca i Ulici Ante Starčevića. Radove je, nakon javnog natječaja i odabira najpovoljnije ponude, izvela tvrtka Pismorad d.o.o. iz Svete Nedjelje, a vrijednost izvedenih radova je 83.000 kuna.

Radovi su izvedeni prema Prometnom elaboratu za postavljanje nove vertikalne prometne signalizacije i opreme, za smirivanje prometa u mjestu Lipovljani. Elaborat je izrađen zbog povećanja sigurnosti sudionika u prometu na cestama, osobito onih najmlađih, i to u centru naselja, u kojem se nalazi Osnovna škola Josipa Kozarca te gdje je planirana izgradnja novog dječjeg vrtića.

Inicijativu za ovim projektom iskazao je Mjesni odbor Lipovljani te članovi Vijeća za komunalnu prevenciju Općine Lipovljani, u suradnji sa PP Novska, PU SMŽ te ŽUC-a SMŽ.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content