• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Izložbom fotografija ‘Šuma okom šumara’ započelo obilježavanje VII. Dana Josipa Kozarca i Dana Općine Lipovljani 2019. godine

        Svečanim otvorenjem izložbe fotografija Hrvatskog šumarskog društva ‘Šuma okom šumara’, u Lipovljanima je u petak, 15. ožujka započelo obilježavanje Dana župe, škole i općine Lipovljani, uz skorašnji blagdan sv. Josipa. U nizu programa, Dan općine Lipovljani obilježavat će se do utorka, 19. ožujka, kad će završiti obilježavanjem Dana župe sv. Josipa.

          U galerijskom prostoru, na katu Narodne knjižnice i čitaonice u Lipovljanima, po 7. puta postavljena je godišnja izložba fotografija ”Šuma okom šumara”. Na 20 panoa izloženo je više od 100 najuspješnijih fotografija.

Na početku svečanog otvorenja izložbe fotografija, sve nazočne pozdravio je Josip Krajči, predsjednik Organizacijskog odbora Dana Josipa Kozarca. Potom je Tomislav Lukšić, inženjer šumarstva i predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani, podsjetio da se izložba fotografija šumara održava po 7. puta u Lipovljanima, zahvalio na suradnji i organizaciji Hrvatskom šumarskom društvu Ogranak Zagreb i Upravi šuma Podružnici Zagreb, koji su sa nama od samog početka i bez kojih ova tradicija ne bi bila ostvarena. Istaknuo je kako možemo biti ponosni što je ova izložba postala tradicija u Lipovljanima, na čast i spomen i Joispu Kozarcu te šumarskoj struci, ali i popularizaciji šumarstva uopće. Fotografije pokazuju svo bogatstvo hrvatske prirode i ljepotu šuma u nizinskom, brdovitom i priobalnom dijelu Hrvatske. Kako bi svečanost otvorenja izložbe bila još veća, sa recitacijama i dijelovima zapisa Josipa Kozarca, prisutne na otvorenju izložbe počastili su učenici lipovljanske Osnovne škole Josipa Kozarca. Ivana Štrbana, Petru Turas, Anelu Tomić i Hanu Poklečki, uvježbali su učitelji Ksenija Jurić i Ivan Tutić.

O tradiciji organiziranja i izlaganja šumarske izložbe, koje je krenulo iz Bjelovara, njenog postavljanja u Lipovljanima, uz Dane Josipa Kozarca, vrlo obrazovanog šumara i poznatog hrvatskog pisca koji je ovdje proživio 10 godina, u ime Hrvatskog šumarskog društva, Ogranak Zagreb, govorio je Ivan Krajačić, predsjednik Hrvatskog šumarskog društva, Ogranak Zagreb.

Izložbu fotografija, u nazočnosti Tomislava Lukšića, predsjednika Općinskog vijeća općine Lipovljani, Ljiljane Tomić, zamjenice načelnika, Josipa Krajčija, predsjednika Organizacijskog odbora Dana Josipa Kozarca, sudionika znanstveno stručnog skupa o Josipu Kozarcu i prisutnih gostiju, među njima i šumara Uprave šuma Podružnice Zagreb i šumarije Lipovljani,  otvorio je Ivan Krajačić, zaželjevši svima ugodne trenutke uz fotografije hrvatskih šumara, u poznatom šumarskom i multinacionalnom kraju.

Svi prisutni, potom su pozvani da sudjeluju u radu znanstveno stručnog skupa ‘Dani Josipa Kozarca u Lipovljanima’, koji će se održati u nastavku obilježavanja Dana općine Lipovljani.

Damir SMETKO

[ngg src=”galleries” ids=”106″ display=”basic_thumbnail”]
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content