• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA ‘ŠUMA OKOM ŠUMARA’ PO 5. PUTA U LIPOVLJANIMA

Izložba fotografija ‘Šuma okom šumara’, po peti je puta za redom postavljena u Narodnoj knjižnici i čitaonici u Lipovljanima, u okviru održavanja znanstveno-stručnog skupa ‘Dani Josipa Kozarca’. Izložbu je otvorio Damir Miškulin, voditelj Uprave šuma – podružnica Zagreb, a kratka svečanost otvorenja upriličena je na početku stručnog skupa o šumaru i piscu Josipu Kozarcu.

                U ime Odbora za pripremu stručnog skupa, sve šumare, ali i ostale goste pozdravio je Josip Krajči, a u ime Općine Lipovljani, Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika. O vrlo vrijednoj i priznatoj izložbi fotografija ‘Šuma okom šumara’, njenom nastanku i postavljanju u mnogim sredinama, kratko je govorio Damir Miškulin. Uz pete ‘Dane Josipa Kozarca’, po peti puta Hrvatsko šumarsko društvo, ogranak Zagreb, postavilo je izložbu fotografija na kojima se može vidjeti život šume i njene ljepote, a Lipovljani su sredina u kojoj ta izložba, zbog ovdašnjeg šumskog bogatstva iz ostavštine šumara Josipa Kozarca, dolazi do punog izražaja.

                Kratko svečano otvorenje izložbe fotografija upotpunio je i nastup Luke Mateškovića, učenika 6.b razreda Osnovne škole Josipa Kozarca iz Lipovljana, s monodramom ‘Josip Kozarac – šumar i pripovjedač’. Kraću monodramu pripremila je profesorica hrvatskog jezika Anka Doležal, koja je do sada s učenicima lipovljanske Osnovne škole priredila niz scenskih nastupa, iz napisanih djela Josipa Kozarca.

                Izložba se može razgledati svakog dana u Narodnoj knjižnici i čitaonici tijekom radnog vremena.    

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content