• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA ‘ŠUMA OKOM ŠUMARA’ IZLOŽENA PO 6. PUTA U LIPOVLJANIMA

Izložba fotografija ‘Šuma okom šumara’ po 6. puta izložena je u Lipovljanima, u galerijskom prostoru Narodne knjižnice i čitaonice. Priređena je u okviru programa VI. Dana Josipa Kozarca, u programu za Dan općine, škole i župe Lipovljani.

                Svečano otvorenje priređeno je u petak, 16. ožujka. Sve goste, šumare, učesnike znanstveno stručnog skupa uz Dane Josipa Kozarca, općinsko čelništvo na čelu s Nikolom Horvatom, načelnikom općine Lipovljani, njegovom zamjenicom Ljiljanom Tomić i predsjednikom Općinskog vijeća Tomislavom Lukšićem, a potom i izvođače programa, pozdravio je Josip Krajči, predsjednik Organizacijskog odbora Dana Josipa Kozarca.

                O tradiciji izlaganja fotografija šumara, u Lipovljanima, u kojima je 10 godina radio i Josip Kozarac, prisutnima je govorio Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani. Prigodno, dijelove Kozarčeve pripovijetke ‘Slavonska šuma’ čitali su i recitirali učenici Osnovne škole iz Lipovljana: Nikolina Levenčuk, Lena Repinc, Luka Matešković i Ema Franić.

Ovogodišnju izložbu predstavio je Damir Miškulin, u ime Hrvatskog šumarskog društva i voditelj Uprave šuma –podružnice Zagreb. Zaželio je da se povezanost fotografija šumara diljem Hrvatske i Lipovljana nastavi i ubuduće, nakon čega je izložbu proglasio otvorenom.

                Zbog nedostatka prostora, u Lipovljanima nisu izložene sve fotografije 13. izložbe fotografija ‘Šuma okom šumara’. Od autora fotografija na otvaranju izložbe bila je Tatjana Đuričić Kuric iz Križevaca, a među izloženim fotografijama bila je i pohvaljena fotografija šumara Zdravka Mišića iz Rajića (Novska).  

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content