• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ISTJERIVANJE ŠTETOČINA U LIPOVLJANIMA

Obavještavaju se mještani Općine Lipovljani, da će se u subotu, 08.07.2017. godine s početkom u 9:00 sati radi zdravstvene zaštite ljudi i životinja izvršiti istjerivanje štetočina (čagljevi, lisice i druge divlje zvijeri) u šumarcima i livadama oko naseljenog dijela Lipovljana. Istjerivanje će izvršiti članovi Lovačkog društva „Srnjak“ iz Lipovljana, na lokacijama koje su prikazane na karti (u prilogu).

Pozivamo mještane Općine Lipovljani da radi sigurnosti u navedeno vrijeme domaće životinje i stoku sa okolnih pašnjaka zatvore na sigurno, te da se i sami mještani, a osobito djeca i osobe starije životne dobi ne kreću navedenim područjem ukoliko to zaista nije potrebno.

OBRAZLOŽENJE

            U posljednjih nekoliko mjeseci svjedoci smo velikih materijalnih šteta koje su štetočine prouzročile uzgajivačima domaćih životinja, sitne i krupne stoke, a isto tako i lovačkom društvu „Srnjak“ Lipovljani na divljači. S obzirom da štetočine sve češće zalaze u naseljeni dio mjesta Lipovljani, općinski načelnik Općine Lipovljani uputio je dopis Lovačkom društvu „Srnjak“ iz Lipovljana te PP Novska kako bi se organizirala akcija istjerivanja štetočina.

JEDINSTVENI UPRAVNI ODJEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content