• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

I KAO UMIROVLJENICI, VRLO SU AKTIVNI U RADU SVOJE UDRUGE UMIROVLJENIKA

Udruga umirovljenika općine Lipovljani održala je u subotu, 21. siječnja redovnu godišnju Skupštinu na kojoj je prihvaćeno izvješće o radu i financijskom poslovanju udruge tijekom 2016. godine, a prihvaćen je i plan rada za 2017. godinu. Time je započela sezona godišnjih skupština koje će udruge građana na području općine Lipovljani održavati sve do travnja mjeseca.

                Redovnoj godišnjoj Skupštini prisutno je bilo 100 umirovljenika od 138 koliko je Udruga umirovljenika brojila članova u prošloj godini. Skupštinu je vodio Miroslav Horvat, predsjednik Udruge umirovljenika, koji je i podnio izvješće o radu u protekloj godini.

                – Obzirom na starosnu dob mi smo vrlo aktivna udruga, koja svojim članovima pruža mogućnost druženja, ali i bavljenje aktivnostima koje vole, zajedno sa svojim vršnjacima s područja cijele općine. Zajedno se družimo na sportskim susretima i zabavnim večerima, a svaki se tjedan družimo na sportskim aktivnostima i radionicama. Vrlo smo aktivna udruga, ne samo na razini općine Lipovljani, već i čitave naše Sisačko-moslavačke županije, pa smo Maticu umirovljenika naše županije prošle godine predstavljali na državnoj smotri pjevačkih skupina umirovljeničkih udruga, što nam je posebni ponos – naglasio je u svom izvješću o radu u prošloj godinu, Miroslav Horvat, predsjednik udruge.

                Prošle godine Udruga umirovljenika općine Lipovljani poslovala je po novim odredbama za udruge, po kojima je financiranje za svoje aktivnosti tražila predlažući programe i projekte. Tako su u 2016. godini ukupno ostvarili prihod u iznosu od 22.231 kune, a ukupni rashodi za održane programe iznose 21.304 kune. Ostvarili su, tako, pozitivno poslovanje, a 927 kuna viška prihoda prenijet će u tekuću godinu. Za 2017. godinu planiraju programe u visini 20.000 kuna, a pola od toga, 10.000 kuna očekuju iz proračuna Općine Lipovljani. U ime blagajnika, izvješće i plan za ovu godinu, na Skupštini je pročitao član Mirko Fedak.

                Prisutni članovi Skupštine usvojili su i Plan rada udruge za 2017. godinu. Ona se ne razlikuje puno od dosadašnjih programa jer umirovljenicima pruža dovoljne aktivnosti i zajedničkih druženja tijekom čitave godine.

                Skupštini je bio prisutan i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani. Pohvalio je rad Udruge umirovljenika na području općine Lipovljani i zahvalio svim članovima udruge što odlično predstavljaju Lipovljane diljem Hrvatske. U općinskom proračunu planirana su sredstva za rad udruga, pa prema predloženim programima, umirovljenici mogu računati da će ostvariti planiranih 10 tisuća kuna iz općinskog proračuna za svoj rad u ovoj godini. Puno aktivnosti i dobro zdravlje, na kraju obraćanja, zaželio je Mario Ribar, općinski načelnik svim umirovljenicima općine Lipovljani.

                Gosti na Skupštini Udruge umirovljenika općine Lipovljani bili su još  i Mirjana Faltis, ravnateljica Osnovne škole Josipa Kozarca, Ana Tomac, predsjednica Udruge umirovljenika grada Novska, Ivan Semenjuk, predsjednik KPD ‘Karpata’, Josip Krajči, predsjednik Matice slovačke općine Lipovljani i Stjepan Jug, u ime DVD-a Lipovljani. Neki od njih, također su,javno na Skupštini, pozdravili rad lipovljanske umirovljeničke udruge.

                Ovogodišnja Skupština Udruge umirovljenika općine Lipovljani završila je kraćim obraćanje predsjednika udruge, večerom za sve članove Skupštine i plesnom večeri na kojoj su pjevali i svirali sami članovi udruge.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content