• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

GRADONAČELNIK MILAN BANDIĆ, HRVATSKE AUTOCESTE I ŠUMARSKI FAKULTET U ZAGREBU DOBITNICI SU JAVNIH PRIZNANJA OPĆINE LIPOVLJANI

Uz Dan općine Lipovljani i blagdan sv. Josipa, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, u petak, 16. ožujka, dodijeljena su javna priznanja općine Lipovljani. Odluku o dodijeli javnih priznanja – Plakete općine Lipovljani, donijelo je Općinsko vijeća općine Lipovljani, a dodijeljene su tri priznanja i to: Milanu Bandiću, gradonačelniku Zagreba, Hrvatskim autocestama Zagreb i Šumarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

                Gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić podržao je manifestaciju ‘Lipovljanski susreti’, te prepoznao njezin značaj, koji nije samo lokalnog karaktera, već i državnog. Pružanjem podrške manifestaciji nacionalnih manjina, doprinosi razvoju kulturnog života i razvoja, te stvaralaštva nacionalnih manjina. Svojom podrškom gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić, u značajnoj mjeri doprinosi kvaliteti održavanja manifestacije ‘Lipovljanski susreti’, ističe se u obrazloženju dodjele Plakete općine Lipovljani.

                Hrvatske autoceste investitor su projekta izlazno-ulaznog prometnog čvora Lipovljani na auto cesti A3 Bregana-Lipovac. Projekt čvor Lipovljani najvažniji je strateški projekt na području općine Lipovljani, vrijednosti veće od 45 milijuna kuna. Ulaganjem u projekt čvor Lipovljani, Hrvatske autoceste znatno pridonose razvoju prometa, te prometne infrastrukture, a posredno i gospodarskom razvoju općine Lipovljani – naglašeno je kod dodijele Plakete općine Lipovljani.

                Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu na području općine Lipovljani u okviru nastavno-pokusnog šumskog objekta ‘Lipovljani’ već više od 50 godina vrši znanstveno-istraživačke programe, te nastavne programe za studente iz zemlje i inozemstva, te na taj način čini promociju i općini Lipovljani. Također, Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu dao je poseban doprinos u pokretanju i organizaciji ‘Dana Josipa Kozarca’ u Lipovljanima, te potpomaže rad udruga na području općine Lipovljani pa se nagrađuje Plaketom općine Lipovljani.

                Javna priznanja dobitnicima su svečano uručili Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća Lipovljani. U ime Milana Bandića, Plaketu je primio i zahvalio Damir Petravić iz Kutine, u ime Hrvatskih autocesta Plaketu je primio i zahvalio Boro Brnić, koordinator investicijske jedinice za građenje u sektoru za investicije i EU fondove Hrvatskih autocesta d.o.o., a u ime Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Plaketa je uručena osobno Vladimiru Jambrekoviću, dekanu Šumarskog fakulteta, koji se zahvalio na izuzetnoj zajedničkoj suradnji i uručenom javnom priznanju općine Lipovljani.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content