• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

GRAD ZAGREB – GLAVNI POKROVITELJ MANIFESTACIJE ‘LIPOVLJANSKI SUSRETI’

Općinski načelnik Općine Lipovljani Nikola Horvat susreo se u utorak, 25. srpnja 2017. godine s gradonačelnikom Grada Zagreba Milanom Bandićem u Zagrebačkoj gradskoj upravi. Povod ovom sastanku bio je održavanje ‘Lipovljanskih susreta’ u Lipovljanima, centralne manifestacije nacionalnih manjina.

Nakon kratkog predstavljanja trodnevnog programa, Nikola Horvat zahvalio se gradonačelniku na prošlogodišnjem pokroviteljstvu Grada Zagreba, koji je za ‘Lipovljanske susrete’ 2016. godine izdvojio čak 150.000,00 kn, te izrazio želju za nastavak suradnje i u ovoj godini. Gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako će i ove godine podržati manifestaciju ‘Lipovljanski susreti’, te je dogovoreno pokroviteljstvo Grada Zagreba. Isto tako, gradonačelnik je najavio svoj dolazak na središnji događaj manifestacije u subotu 26. kolovoza, kada će biti i svečano otvorenje ‘Lipovljanskih susreta’.

Lipovljanski susreti imaju dugogodišnju tradiciju, koja je uslijed Domovinskog rata prekinuta, a kao obnovljeni održavaju se već osmu godinu zaredom. Radi se o značajnoj manifestaciji nacionalnih manjina, najvećoj takvog karaktera koja se održava u Republici Hrvatskoj, a koja okuplja brojne posjetitelje. Ove godine ‘susreti’ će se održati od 25. – 27. kolovoza, uz bogati kulturno-umjetnički program tijekom kojeg će se predstaviti pripadnici nacionalnih manjina koji žive na području Republike Hrvatske. I ove godine Lipovljanski susreti održat će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, te  pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba.

Uz općinskog načelnika  sastanku su prisustvovali i Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Lipovljani, Ivan Semenjuk, predsjednik KPDU ‘Karpati’ Lipovljani, Ivan Doležal, predstavnik ‘Češke besede’ Lipovljani,  te suradnici gradonačelnika Grada Zagreba Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport i Renata Arar, voditeljica službe za međunarodnu i međugradsku suradnju.

Uz zahvalu gradonačelniku Bandiću na dobroj suradnji, razumijevanju i potpori, načelnik Horvat dodao je kako vjeruje da će i ovi ‘Lipovljanski susreti’ okupiti veliki broj posjetitelja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content