• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-a LIPOVLJANI ODRŽANA SAMO ZA ČLANOVE DRUŠTVA

Ove godine Dobrovoljno vatrogasno društvo Lipovljani navršava značajnih 130 godina rada i postojanja, a svečano obilježavanje te važne obljetnice planiraju proslaviti u subotu, 11. kolovoza. Zato su u petak, 9. ožujka održali redovnu godišnju Skupštinu, bez gostiju i uzvanika, na kojoj se okupilo 70 članova društva, bez svečanih vatrogasnih uniformi i bez prisutnosti vatrogasne mladeži.

                Redovna godišnja Skupština održana je u Vatrogasnom domu, u trofejnoj dvorani društva, a vodio ju je Stjepan Markanović, predsjednik DVD-a Lipovljani. Odmah nakon izbora radnih tijela Skupštine, podnesena su izvješća o radu Upravnog odbora društva, o radu zapovjedništva, o financijskom poslovanju u 2017. godini i o radu Nadzornog odbora.

                O radu Upravnog odbora društva izvješće je podnio Stjepan Markanović, koji je naglasio da su članovi Upravnog odbora održali 12 sjednica tijekom prošle godine na kojima se raspravljalo o radu društva. Jedna od odluka Odbora bila je i da se za novog tajnika društva izabere Dino Sudra, koji je odmah prionuo poslu, posebno oko evidencije članstva što je bilo do sada, prema riječima predsjednika društva, dosta neažurno i zapušteno.

                Tijekom prošle godine bavili su se s dva vrlo važna pitanja za društvo, a to je sudjelovanje na javnom natječaju za posao zaštite naftnih polja INA-e i zapovijedanje društvom. Ugovor o nastavku posla s INA-om potpisan je za još dvije godine, a postignuta je i nešto bolja cijena rada, a zapovjedništvo je do izborne Skupštine ostalo nepromijenjeno.

                O operativnom radu vatrogasaca govorio je Zlatko Pješ, zapovjednik društva. Naglasio je da u društvu tijekom godine ima 13 do 14 zaposlenih vatrogasaca, da osim na Ininom polju u blizini Lipovljana, vatrogasci DVD-a Lipovljani rade u istočnoj Slavoniji. Tijekom prošle godine imali su 75 intervencija, od toga 3 ozbiljnije i to požar kuće u Krivaju i Lipovljanima, te požar pilane Vukelić u Brestači. Nabavljeno je novo zapovjedno vozilo, servisiran je oprema za vatrogasce, a u servisu vatrogasnih aparata servisirano je njih 1.894 za 9 dobavljača. Pri DVD-u radilo je i 6 djelatnika tzv. javnih radova, a dvoje članova bilo je prošlog ljeta na dislokaciji na moru.

                Financijsko izvješće pročitao je tajnik Dino Sudra. Ukupni prihodi u 2017. godini DVD-a Lipovljani bili su 2.372.611 kuna,  ukupni rashodi 2.136.106 kuna, a višak prihoda ostvarili su u iznosu od 236,5 tisuća kuna. Za ovu godinu planiraju ostvariti prihod u iznosu od 2.839.530 kuna.    

                Nakon izvješća Nadzornog odbora, izvješća su prihvaćena, a rasprave od prisutnih članova na skupštini – nije bilo.

                Na kraju godišnje Skupštine DVD-a Lipovljani govorili su još Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i Danijel Ribarić, predsjednik VZO Lipovljani. 

                Nikola Horvat, zahvalio se svim vatrogascima na njihov radu u vatrogasnom društvu, čestitao im na značajnoj obljetnici društva, izrazio zadovoljstvo ostvarenim radom i nastavkom rada za INA-u, te istaknuo da Općina Lipovljani izdvaja za vatrogastvo zakonski određena financijska sredstva, pa tako i za DVD Lipovljani. Tako će biti i u ovoj godini. No, javno je na Skupštini rekao da mu se čini, kako u odnosu DVD-a i općine Lipovljani ima određene doze politikanstva,  a to nije dobro za uspješnu suradnju. Zaželio je da takav odnos prestane jer on kao načelnik općine Lipovljani sa svima udrugama želi dobro surađivati na zadovoljstvo svih jer stanovnicima općine Lipovljani želi bolji i kvalitetniji život.

Vatrogasno društvo u Lipovljanima desetljećima je bilo nositelj vatrogastva na širem području, jamac sigurnosti i zaštite, a bilo je i dobrovoljno društvo s izuzetno velikim uspjesima i uvažavanjem, pa želi da tako uspješno ostane i u sljedećim desetljećima, bez obzira na 2017. godinu i probleme u njoj.

                U ime Vatrogasne zajednice općine Lipovljani, Skupštinu je pozdravio i Danijel Ribarić, predsjednik Zajednice, koji je također čestitao na važnoj obljetnici društva i zaželio da se cjelokupno vatrogastvo na području općine Lipovljani razvija i napreduje.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content