• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

DOK DJECA ODMARAJU, PRI KRAJU SU RADOVI NA UREĐENJU UNUTRAŠNJOSTI I DVORIŠTA DJEČJEG VRTIĆA

Dječji vrtić ‘Iskrica’ u Lipovljanima privremeno je zatvoren za polaznike, djelatnici su na kolektivnom godišnjem odmoru, a u tijeku su radovi na unutrašnjem uređenju zgrade vrtića i vrtićkog dvorišta. Svi radovi bit će završeni do petka, 14. kolovoza, a polaznici vrtića ponovo će svakog dana redovito pohoditi vrtić od ponedjeljka, 17. kolovoza.

Ravnateljica vrtića Marija Duda željela je temeljito urediti i osvježiti unutrašnjost vrtićke zgrade, u kojoj polaznici vrtića tijekom godine i najviše borave. Dobila je za to suglasnost Općine Lipovljani, osnivača ustanove i članova Upravnog vijeća Dječjeg vrtića. Kako je to zahtjevan posao, još u proljeće je odlučeno da će se vrtić za polaznike privremeno zatvoriti na dva tjedna, a u dogovoru s roditeljima odlučeno je da to bude u prvoj polovici kolovoza, kad većina djece i ne boravi u vrtiću već je s roditeljima na odmoru. Tako je vrtić privremeno zatvoren u petak, 31. srpnja, nakon čega se pristupilo radovima uređenja.

Sastrugana je stara boja sa zidova, izmješten je namještaj, napravljena je priprema za novu boju i ličenje, popravljen je namještaj i obojani dijelovi namještaja. Taj posao radili su zaposlenici tzv. ‘javnih radova’ iz programa HZZ-a ‘Radom za zajednicu i sebe’.

To je znatno smanjilo troškove investicije unutrašnjeg uređenja vrtića. Boju i ostale materijale za uređenje s kojim se radi nabavio je Dječji vrtić, a najviše će koštati posao bojanja zidova koje izvode djelatnici soboslikarskog obrta. Čišćenje i ponovo razmještanje namještaja obavit će opet djelatnici tzv. ‘javnih radova’.

Osim unutrašnjeg uređenja, što je prioritet, kako bi sve bilo na vrijeme spremno za ponovni redoviti dolazak polaznika u vrtić, od ponedjeljka, 17. kolovoza, uređuje se i dvorište, boja se ograda vrtićkog dvorišta i sprave dječjeg igrališta. I na tom poslu rade zaposlenici ‘javnih radova’, što ovoj predškolskoj ustanovi znatno smanjuje troškove uređenja.

Od početka rujna, kad kreće nova vrtićka (i školska) godina, polaznici vrtić, ali i djelatnici, radit će u novouređenim i osvježenim prostorima, razigranih i živih boja, koje će poticajno utjecati na boravak djece u vrtiću. Osim redovitog programa, koji pohađa 40 polaznika u dvije grupe, od početka rujna kreće i novi program poludnevnog boravka djece u vrtiću, a nastavit će se i program tzv. ‘male škole’, predškolskog programa priprema djece za polazak u prvi razred osnovne škole.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content